Arka Oda Toplantıları, halk şarkılarında toplumsal hafızanın izini sürüyor

Şubat 5, 2019

Arka Oda Toplantıları, halk şarkılarında toplumsal hafızanın izini sürüyor

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenlediği “Arka Oda Toplantıları”, Mart ayında müzisyen ve araştırmacı Renan Koen’i ağırlıyor. Toplantıda, Romaniyot ve Sefarad halklarının kent kültürüne etkileri, halk şarkıları üzerinden incelenecek.

Mart ayının konuğu: Renan Koen
İstanbul Araştırmaları Enst
itüsü bünyesindeki İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP)’ın düzenlediği “Arka Oda Toplantıları”, farklı etnik grupların kentin müzik tarihine katkılarını mercek altına almaya devam ediyor. Toplantıların bu ayki konuğu MSGSÜ Devlet Konservatuarı mezunu müzisyen ve araştırmacı Renan Koen, Roma İmparatorluğu döneminde sürgün veya paralı asker olarak Anadolu’ya getirilen Yahudi cemaati Romaniyotlar ile, Osmanlı topraklarına yerleşen sanat, zanaat ve ticaretten anlayan Sefarad Yahudileri’ni konu ediniyor. Koen konuşmasında, bu iki halkın kente göçünü ve yeniden yerleşim hareketliliğini, halk şarkıları bağlamında ele alıyor.

“Una Matika De Ruda: Romaniyot, Sefarad Kültürü ve Holokost Döneminde Müzik” başlıklı konuşma, 07 Mart Perşembe günü, saat 18.30’da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ücretsiz izlenebilir.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü aynı zamanda bir kütüphane. Kütüphanenin çalışma saatleri hakkında ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.iae.org.tr

Detaylı Bilgi:

Amber Eroyan – Grup 7 İletişim Danışmanlığı / [email protected] (212) 292 13 13

Büşra Mutlu – Pera Müzesi / [email protected] (212) 334 09 00

edebiyathaber.net (5 Mart 2019)

Yorum yapın