“Arap Demokrasilerinin Kardeşi Hamlet” konuşması 22 Mart’ta

Mart 21, 2018

“Arap Demokrasilerinin Kardeşi Hamlet” konuşması 22 Mart’ta

Boğaziçi Üniversitesi, BU+ Performans etkinlikleri kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ile işbirliğiyle Margaret Litvin’i konuk ediyor. Litvin, “Arap Demokrasilerinin Kardeşi Hamlet” başlıklı bir konuşmayla, 22 Mart saat: 14:00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda dinleyiciyle buluşacak. 

Boğaziçi Üniversitesi BU+ Performans etkinlikleri kapmasında “Arap Demokrasilerinin Kardeşi Hamlet” konusunu ele alan Margaret Litvin, Boston Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde Orta Doğu ve Kuzey Afrika Çalışmaları Programının da kurucu yöneticiliğini üstleniyor. Konuşmayı takip eden panelde Ethan Guagliardo, İnci Bilgin Tekin ve Melis Günekan yer alacak.

Arap entelektüel ve sanat dünyası üzerinde çalışan, özellikle Arap yazarların Sovyetler Birliği ve Rusya’da kurdukları ağların tarihçesini inceleyen Litvin, panelde William Shakespeare’in Hamlet oyununun sömürgecilik sonrası dönemde Mısır, Suriye ve Irak’ın siyasi ve sanatsal söylemlerinde oynadığı rolü, araştırmalarının ışığında ortaya koyacak. 

“Arap Demokrasilerinin Kardeşi Hamlet” etkinliği İngilizce olarak gerçekleşecek.

edebiyathaber.net (21 Mart 2018)

Yorum yapın