“Antik Dünyalar: Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi” yayımlandı

Ocak 31, 2020

“Antik Dünyalar: Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi” yayımlandı

Michael Scott’un “Antik Dünyalar: Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi” adlı kitabı İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yaptığı çalışmalarla ve yayımladığı makalelerle birçok ödül kazanmış olan Michael Scott’un yazdığı Ancient Worlds: An Epic History of East&West kitabı İnkılâp Kitabevi logosuyla ve Antik Dünyalar – Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi ismiyle raflarda yerini aldı!

Michael Scott; Antik Dünyalar: Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi isimli kitabında bugün içinde bulunduğumuz konumla da ilişkilendirilebilen antik geçmişimizin kültürel bilincini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Scott; tek bir ‘antik dünya’dan ziyade birçok ve çeşitli antik dünyaların nasıl işledikleri, geliştikleri, birbirleri arasında yarattıkları etkileşimleri ve bugünün şekillenmesinde sağladıkları katkıları anlatıyor. Antik Dünyalar – Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi odak noktası olarak M.Ö. 6. yüzyıl ile M.S. 5. yüzyılın arasındaki insan topluluklarını ve onların yaşamlarını ele alıyor.

“Tarih bize daha büyük bir bağlantılı dünya vizyonunun –yerkürenin sadece belli bir bölümünde karşılaşılan derslerden çok daha büyük dersleri içeren bir vizyonun- teşvik edilmesi, desteklenmesi ve savunulması gerektiğini gösteriyor.”

Arka Kapak

Geçmişin daima inşa halinde olduğunu, insanların kendilerini anlamalarına ve kimliklerine katkı sağlayan şekillendirilebilir bir araç olduğunu anlamalıyız. Ve bu geniş şemsiye altında, her antik topluluğun geçmişle olan kendi özel ilişkisini tasavvur ve ifade etme biçimleri bu sayfalarda karşılaşmış olduğumuz önemli siyasal ve dinsel fikirlerin –ve ayrıca güçlü hükümdarların ve bireylerin– çoğundan etkilendiler (veya etkilenmiş oldukları düşünüldü).

Antik Dünyalar – Doğu ve Batı’nın Muhteşem Tarihi, antik insanların kendi geçmişlerini hayal etme, yeniden hayal etme ve o geçmişi kendileri, içinde yaşadıkları zamanlar ve gelecekleri hakkındaki süregiden diyalog ve tartışmanın bir parçası yapma biçimlerini kesin bir şekilde gösteriyor.

edebiyathaber.net (31 Ocak 2020)

Yorum yapın