Annamaria Piccione’den çocuklara: “Zıt İkizler”

Kasım 16, 2015

Annamaria Piccione’den çocuklara: “Zıt İkizler”

zit_ikizler_kapak.inddÇocuklar için bugüne dek yetmişe yakın kitap yazan ve İtalya’da çocukların “Kedilerin Hanımefendisi” ilan ettiği yazar Annamaria Piccione’in kitabı Zıt İkizler, 8 yaş ve üstü çocuklar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Lindo kanatsız bir melekti sanki, öylesine masum, çalışkan ve sevimliydi ki. Lando ise tam bir şeytandı, hep haylazlıklara, tuhaf şakalara, kurnazlığa çalışırdı kafası. Birbirine zıt mı zıt, ikiz kardeşlerdi onlar, hayatları tam bir komedi dükkânı. Hazırlanın, geliyor sizi gülme krizine sokacak maceraları.

Kahkaha Dizisi yepyeni bir macerayla devam ediyor. Söylemedi demeyin, kahkahalarınıza hâkim olamayacaksınız.

“Tepeden tırnağa farklı olmalarına rağmen Lindo ile Lando sekiz yıllık ikizlerdi. Doğdukları tarih bile aynı değildi. Lando, 17 Mart Cuma günü, yirmi üç elli sekizde; Lindo ise 18 Mart Cumartesi günü, saat gece yarısını on iki geçerken doğmuştu. Yoksa o çeyrek saatlik fark mıydı ikizleri böylesine birbirinden ayrı kılan? İncecik, uzun boylu, sarışın ve mavi gözlü olan Lindo kanatsız bir meleğe benziyordu. Esmer, kısa boylu, şişman, sivilceli ve kıllı suratlı Lando ise sanki kuyruksuz bir şeytandı.”

Annamaria Piccione

Sicilya’da doğdu ve hâlâ orada yaşıyor. Her yaştan çocuklara yönelik yaklaşık yetmiş kitap yazdı ve bu kitaplar İtalya’nın belli başlı yayınevleri tarafından yayımlandı. Kitaplarında gastronomi ve turizm de dahil olmak üzere, genellikle adalet, göç, ırkçılık ve savaş konularını işliyor. İlgi alanları arasında tiyatronun özel bir yeri var. Çocuklar ona “Kedilerin Hanımefendisi” diyorlar.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2015)

Yorum yapın