Annalee Newitz’le kayıp şehirlerin izinde

Mayıs 6, 2024

Annalee Newitz’le kayıp şehirlerin izinde

Annalee Newitz’in Dört Kayıp Şehir – Kentsel Çağın Gizli Tarihi adlı kitabı The Kitap Yayınları tarafından Çiğdem Köfüncü çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dört Kayıp Şehir, unutulmuş geçmişe bir yolculuktur. Ünlü gazeteci Annalee Newitz, Dört Kayıp Şehir – Kentsel Çağın Gizli Tarihi kitabında, okurları kent yaşamının gizemli tarihine doğru eğlenceli bir maceraya çıkarıyor. Newitz, dünyanın dört bir yanındaki araştırmalarının sonucunda, her biri çok yönlü bir medeniyetin merkezi olan dört antik kentin yükselişini ve çöküşünü anlatıyor: Anadolu topraklarının gizemli kenti Çatalhöyük, İtalya’nın güney kıyısındaki Pompeii, Kamboçya’daki Orta Çağ megakenti Angkor ile Mississippi Nehri’nin yanında yer alan yerli metropol Cahokia. Newitz; Çatalhöyük, Pompeii, Angkor ve Cahokia’da yapılan son araştırmaları yerinde inceleyip bu antik yerleşimlerin sonunu getiren çevresel değişiklikler ile siyasi kargaşanın bir resmini çiziyor. Şehir planlamasının erken dönem gelişiminin izini süren yazar, aynı zamanda bizi bu şehirleri inşa eden ve binlerce yıllık eserleri meydana getiren çoğu zaman isimsiz işçilerle -köleler, kadınlar, göçmenler ve el işçileri- tanıştırıyor.

“Medeniyetlerin yükselişi ve çöküşü üzerine şaşırtıcı ve enerji verici bir düşünce…”

Financial Times

“Kitap, artık var olmayan yerler için bir seyahat rehberi işlevi görüyor…”

New York Times

Yazar Hakkında:

Annalee Newitz, bilim kurgu ve kurgu dışı alanında çok sayıda eser vermiştir. The Terraformers, The Future of Another Timeline ve Autonomous romanlarının yazarıdır. Çok sayıda bilim haberinde imzası bulunan Newitz, Dört Kayıp Şehir (Four Lost Cities) kitabıyla Los Angeles Times’ın verdiği Book Prize ödülün finaline kalmıştır. New York Times ve diğer gazetelerde köşe yazarlığı yapan Newitz, New Scientist’te aylık köşe yazılarını sürdürmektedir. Daha önce The Washington Post, Slate, Popular Science, Ars Technica, The New Yorker ve The Atlantic’te de yazıları yayımlanmıştır. Hugo Ödüllü podcast Our Opinions Are Correct’in ortak sunucusudur. Daha önce io9’un kurucusu ve Gizmodo’nun genel yayın yönetmeni olarak görev yapmıştır.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2024)

Yorum yapın