Ankara Üniversitesi 2017 Öykü Ödülü açıklandı

Şubat 8, 2018

Ankara Üniversitesi 2017 Öykü Ödülü açıklandı

Ankara Üniversitesi’nin, edebiyatımıza yeni yapıt ve yazarların katılmasına katkı sağlanması amacıyla 2014 yılından beri  düzenlediği “Roman ve Öykü Ödülleri”nde, 2017 yılının öykü kategorisindeki ödül Alakarga Sanat Yayınları’ndan yayınlanan Ayça Erkol’un “Hiç Aklımda Yokken” adlı kitabına verildi.

Ödülün verilme nedeni ise; Ayça Erkol’un tüm öykülerinde kullandığı birinci tekil kişi anlatısıyla bireyin iç dünyasına dönmesi; gözlem gücü son derece yüksek bu anlatıcının isabetli gözlemleriyle toplumdaki “tipleri” son derece başarılı bir şekilde saptayıp teşhir ederken, kendi içindeki farklı olma arzusuyla bir türlü farklı olamamanın yarattığı bunalımı, başkalarının içini okuyarak başarılı bir biçimde kaleme alması nedeniyle, 2017 Öykü Ödülü Seçici Kurul Üyeleri tarafından ödüle değer görüldü. Ödül Töreni, 14 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 14:00’de Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100.Yıl Salonunda düzenlenecek.

Yazar hakkında

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği Lisans eğitimini, Boğaziçi Üniversitesi’nde ise İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Özel sektörde, uluslararası bir firmada üst düzey yöneticilik yapıyor. Öyküleri Varlık, Sözcükler, Sarnıç Öykü, Özgür Edebiyat ve Notos dergilerinde ve edebiyat sitelerinde 2009’dan beri yayınlanıyor. Bir mikro öyküsü Remzi Karabulut’un Öyküden Çıktım Yola isimli öykü seçkisinde yayınlandı.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2018)

Yorum yapın