Anıl Basılı’dan heyecan dolu bir macera ‘Dadanık’

Mart 30, 2024

Anıl Basılı’dan heyecan dolu bir macera ‘Dadanık’

Anıl Basılı’nın kaleme aldığı Berna Dörtpınar’ın resimlediği ‘Dadanık’ adlı kitabı Doğan Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Anıl Basılı’nın yazdığıBerna Dörtpınar’ın resimlediği Dadanık Doğan Çocuk etiketiyle raflarda! Dadanık’ın maceraları yeni kitaplarla devam edecek.

Anıl Basılı, Dadanık ile bizleri karanlıkta el feneriyle kitap okuduğumuz ve gülüşmelerimizle evdekileri uyutmadığımız günlere götürüyor. Dadanık’ın macerası, Çok Okuyan Mı Bilir Çok Gezen Mi sınıfında, sınıf başkanı seçimleri ile başlıyor. Herkes seçim gününü bekliyor, öğrenciler kendi aralarında kimin seçileceğine dair tahminler yürütüyor.  Saçları, ihtiyaç anında başvurulan ecza dolabı gibi olan Dadanık ise herkesten daha da heyecanlı. Defterinin bir köşesine adaylığı olan üç arkadaşının vaatlerini sıralıyor. Bakalım bu seçimi kim kazanacak?

Dimdik

Ayakta

Durmadan

Atakta

Nerede Olursa Olsun

Israrda

Kırk Bir Numara!

DADANIK ORTAYA ÇIKMADAN HEMEN ÖNCE:

Yazarın gülmekten karnına ağrılar girdi. Çizerin gözlerinden gelen yaşlar boyaları akıttı. Editör hep aynı rüyayı görüyor: Dadanık, elmasından bir ısırık alıyor. Çevirmene henüz dadanılmadı. Ama yakındır! Kütüphaneci, birbirine yapışan kitapları ayırmaya çalışıyor.

Okur… Şimdi sıra onda. Dadanık’la tanışmanın tam zamanı!

Anıl Basılı: Gazetecilik mezunu. Okuduğu kitapların içine notlar yazarak sokaklara, parklara ve vapurlara bırakıyor. Köpek dostu Dali ile çimlerde yuvarlanmayı seviyor. Çocuk Okuma Kulübü ile kitap tartışma atölyeleri yürütüyor. Büyüdüğü için çocukluğunun yarım kaldığına inanıyor. Büyükada’da yaşıyor. Zürafa Sözü, Çekilin, Ben Okurum! Ve Çekilin, Ben Yazarım! yazarın Doğan Çocuk Yayınları’ndan yayımlanan diğer kitaplarıdır.

Berna Dörtpınar: 1990 yılında İstanbul’da doğdu. Özel Taş İlköğretim Okulu’nu bitirdikten sonra lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde üçüncülükle tamamladı. Işık Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden ikincilikle mezun oldu. Almanya’da Pictoplasma Academy ve İspanya’da Picture Camp gibi önemli workshoplarda çocuk kitapları resimleme ve karakter tasarımı üzerine eğitimler aldı. 2018 yılında tasarladığı karakter, Berlin’de Pictoplasma karma sergisinde yer aldı. Şu anda kariyerine serbest illüstratör olarak devam etmektedir. Aynı zamanda çocuk kitapları yazmaktadır.

edebiyathaber.net (30 Mart 2024)

Yorum yapın