“Anatomi, Çizim Dersleri” yayımlandı

Mayıs 3, 2017

“Anatomi, Çizim Dersleri” yayımlandı

Anatomi, Cizim DersleriGyörgy Fehérin yazdığı ve András Szunyoghy’nin resimlediği “Anatomi, Çizim Dersleri”, Canan Feyyat çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Güzel sanatların temelini oluşturan anatomiye derinlemesine bir bakış sunan Anatomi, Çizim Dersleri, hep kitap’ın sanat serisi aracılığıyla okurlara ulaşacak. Eşi bulunmaz bir kaynak olan kitap, insanın ve bazı memelilerin anatomik yapısını illüstrasyonlarla anlatırken, yaptığı karşılaştırmalarla da ilginç bilgiler sağlıyor.

Anatomi bilgisi yüzyıllardır sanatçıların eğitiminde önemli bir rol oynuyor. Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Raffaello gibi usta sanatçılar da anatomi çalıştılar, çünkü bu bilgi, sanatçının sanatsal vizyonunu güçlendirip biçim duygusunu geliştirmenin yanı sıra gözlem yeteneğini de pekiştirir.

Usta ressam András Szunyoghy’nin yedi yüz ellinin üstünde illüstrasyonu ile akademisyen György Fehér’in bilimsel tanımlamalarının kombinasyonu, Anatomi, Çizim Dersleri kitabını; ressamlar, grafik tasarımcılar ve anatomiyle ilgilenen herkes için eşi bulunmaz bir kaynağa dönüştürüyor.

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2017)

Yorum yapın