altKitap 2014 Öykü Ödülü başvuruları için son hafta!

Şubat 24, 2014

altKitap 2014 Öykü Ödülü başvuruları için son hafta!

indirTürkiye’nin ilk elektronik-kitap yayınevi olan altKitap tarafından 2006 yılından beri verilmekte olan Öykü Ödülü’nün 2014 yılı başvuruları sürüyor.

Yarışmanın sonunda ilk 3′e giren metinlerle birlikte, seçici kurulun katılımcılar arasından belirlediği ve okunmaya değer bulunan tüm metinlerin de yer aldığı, o yıla ait elektronik kitap formatında bir öykü seçkisi oluşturuluyor. Şimdiye kadar yapılan yarışmalarda dereceye girmiş onlarca yeni yazarın kitabı matbu ya da elektronik olarak yayınlanmış, bu yazarlara bir motivasyon kaynağı, bir görünürlük sağlanması amaçlanmıştır.

Geçtiğimiz yıl Hakan Bıçakcı, Hakan Günday, Ece Temelkuran, Aslı Tohumcu ve Cem Uçan’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu birinci olan Sanem Bozkurt Vodafone’dan Vodafone Smart Tab II tabletle ödüllendirilmiş, seçkiye girmeye hak kazanan tüm yazarlarımız için Mixer’de bir ödül gecesi organize edilmişti. Bu senenin seçici kurulu ve ödülü ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır. 

Katılım Koşulları : 

1. Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.

2. altKitap Öykü Ödülü’ne bir öykü ile başvurulur. Bir kişi birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.
3. Öykü en fazla 2.014 sözcükten oluşmalıdır. Bu sınırlamaya uymayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
4. Daha önce herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler başvuruda kabul edilmeyecektir.
5. Başvuruda bulunmak isteyenlerin öykülerini bir yazı programı dosyası (word, 12 punto, Arial) olarak elektronik yolla ulaştırmaları gerekmektedir (e-posta içeriğine kopyalanmış öyküler kabul edilmeyecektir).
6. Ad, soyad, özgeçmiş, açık adres, telefon numarası, kullanımda olan bir e-posta adresi bilgileri öykünün yer aldığı dosyadan farklı bir dosyaya kaydedilmeli ya da e-posta içinde belirtilmelidir. Bu bilgileri bildirmeyen katılımcıların öyküleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
7. altKitap Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir.
8. Başvurular [email protected] adresine yapılacaktır.

Dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen öyküler altKitap tarafından bir e-kitap olarak yayımlanacaktır. Bu kitabın dışında kalan öyküler ise iade edilmeyecek ancak başka herhangi bir yerde de kullanılmayacaktır. altKitap Öykü Ödülü’ne son katılım tarihi 1 Mart 2014‘tür.

altKitap Öykü Ödülü’nün sonuçları 15 Nisan 2014 tarihinden sonra www.altkitap.net sitesinde açıklanacak, altKitap‘ın belirlediği tarih ve yerde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacaklardır.

Not: altKitap Öykü Ödülü Seçici Kurulu yakında açıklanacaktır.

Yarışmayı daha önce kazanan öyküler ve oluşturulan öykü seçkiler için:

Trilobis – altKitap 2006 öykü seçkisi

Bitmeyen – altKitap 2007 öykü seçkisi

Kankurutan – altkitap 2008 Öykü Seçkisi

Sığınak – altKitap 2009 Öykü Seçkisi

Veda – altKitap 2010 Öykü Seçkisi

Farkındalık – altKitap 2013 Öykü Seçkisi

edebiyathaber.net (24 Şubat 2014)

Yorum yapın