Alkali beslenme hakkında her şey

Aralık 29, 2021

Alkali beslenme hakkında her şey

Sema Nur ve Ali Ayyıldız’ın “Alkali Yaşam Bir Bütündür” adlı kitabı Kitapol etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Alkali beslenme; %70-80 alkali gıdalar önerirken, protein ihtiyaçlarımızın ve bazı vitaminlerin karşılanması için de %20-30 az veya orta derecede asidik gıda önermektedir. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için, birbirinin yerini tamamlayacak ve ikame edebilecek, daha az zararlı veya zararsız besinleri bilmek zorundayız.

Bilgi, bilim ve keşifler çağındayız. Tıp ilerliyor, yeni çalışmalar, araştırmalar, deneyimler, besinler ve tatlar ortaya çıkıyor.

İşte bu kitap da gelişmeler ışığında ve geniş araştırmalardan sonra yazıldı. Alkali yaşamı benimsemenin hem ne kadar önemli hem de ne kadar mümkün olduğunu öğrenmenin tam zamanı…

Yazarlar hakkında

Doç. Dr. Sema Nur AYYILDIZ, 1969 doğumludur. Klinik Biyokimya Uzmanıdır. 2 yıl İngiltere’de bulunmuştur. Bu dönemde özellikle Çocukluk Çağı Beslenmesiyle ilgili eğitimler almış ve sertifika sahibidir. Metabolizma konusunda kendini yetiştirmiştir. Üniversitelerde lisans, yüksek lisans dersleri ve seminerler vermiş, laboratuvar hizmetlerini yönetmiştir. Halen özel bir hastanede Klinik Biyokimya Uzmanı olarak çalışmakta, hastanenin laboratuvar yönetiminde yer almaktadır.

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ, 1962 doğumludur. Üroloji uzmanıdır. Akademik yaşantısı döneminde, çocukluğundan beri var olan yemek yapma tutkusunu ve becerisini geliştirmek için çalıştı. Aşçılık ön lisans mezunudur. Beslenme ve diyetler üzerine etkin çalışmaya karar vererek 10 senedir diyet ve beslenme konularıyla ilgili araştırmalar yapmaktadır. Yurtdışı deneyimleri bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde popüler hale gelen, ancak her diyet gibi insanlarımızın alışkanlıklarından dolayı gündemden düşmeye başlayan veya düşürülmeye çalışılan “Alkali Beslenme”yi araştırdı. Alkali Yaşamın bir kültür olması gerektiğini vurgular. Kendisi bu beslenme modelini, yaşam tarzı olarak kabul etmiştir. Diyet ve Beslenme konusunda araştırmalar yapmakta ve seminerler vermektedir. Bu kitap; akademik kitapların dışında toplum için yazdığı ilk kitabı “İzah Edilemeyen Erkek Kısırlığı”ndan sonraki ikinci kitabıdır.

edebiyathaber.net (29 Aralık 2021)

Yorum yapın