Alana ilgi duyan herkes için bir başvuru kaynağı: “Medya ve İletişim Sözlüğü”

Nisan 30, 2018

Alana ilgi duyan herkes için bir başvuru kaynağı: “Medya ve İletişim Sözlüğü”

Daniel Chandler ve Rod Munday’in hazırladığı “Medya ve İletişim Sözlüğü”, Babacan Taşdemir çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Medya ve İletişim Sözlüğü geleneksel medyadan yeni medyaya, televizyondan sinemaya, kitle iletişiminden telekomünikasyona, dijital yayıncılığa ve reklamcılığa uzanan geniş bir yelpazeden kavramları barındırıyor. Bu kavramları açıklarken sosyoloji, antropoloji, demografi, iktisat, istatistik, siyaset bilimi, felsefe, etnografi, dilbilim, psikoloji gibi alanlardan farklı yaklaşımları dikkate alıyor, disiplinlerarasılığın hakkını teslim ediyor. Medya çalışmaları ve iletişim bilimlerini farklı kuramlar, araştırma yöntemleri, akımlar, disipline katkıda bulunmuş önemli isimler ve teknik kavramlar açısından ele alan bu kapsamlı sözlük yalnızca akademisyenler ve öğrenciler için başvuru kaynağı olmakla kalmıyor, alana ilgi duyan okuyuculara da hitap ediyor.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Daniel Chandler

Aberystwyth Üniversitesi’nde Tiyatro, Film ve Televizyon Çalışmaları Bölümü’nde medya ve iletişim çalışmaları alanında dersler vermektedir. 1995 yılından bu yana konuyla ilgili önde gelen bir websitesinin yürütücülüğünü yapmaktadır. Semiotics: The Basics (Routledge, İkinci Basım 2007) adlı kitabın yazarıdır ve toplumsal cinsiyetin görsel semiyotiğine özel bir ilgiyi öne çıkarır şekilde pazarlama göstergebilimi alanında danışmanlık yapmaktadır.

Rod Munday

1980’lerden beri televizyon post-prodüksiyonunda, reklam ajanslarındaki ve Greenpeace’deki işler de dahil, çalışmaktadır. 2002 yılında medya konusuna ilgi duymaya başlamıştır. Sanal âlemde iletişim pratiklerini konu alan bir doktora çalışması yürütmektedir. Aberystwyth Üniversitesi’nde yeni medya ile ilgili konularda sunumlar yapmakta ve medya yapım dersleri vermektedir.

edebiyathaber.net (30 Nisan 2018)

Yorum yapın