Aki Kaurismäki’nin sıradışı aşk öyküsü Sararmış Yapraklar, 19 Ocak’tan itibaren MUBI’de

Ocak 13, 2024

Aki Kaurismäki’nin sıradışı aşk öyküsü Sararmış Yapraklar, 19 Ocak’tan itibaren MUBI’de

“Yılın En İyileri” listelerinde sıkça yer alan, Altın Küre Ödülleri’nde iki adaylığı bulunan ve 2023 Cannes Jüri Ödülü sahibi Sararmış Yapraklar, Kaurismäki imzasıyla izleyiciyi kendine hayran bırakıyor.

Usta yönetmen Aki Kaurismäki‘nin kendine has evreninden çıkan aşk öyküsü, Finlandiya’nın Oscar Adayı SARARMIŞ YAPRAKLAR, 19 Ocak’ta bir MUBI sunumu olarak izleyicilerle buluşuyor. Biri depresif diğeri alkolik iki “öteki”nin bir arada olma mücadelesini anlatan film; hüzünlü mizahı, etkileyici müzikleri, minimal tasarımları ve büyüleyici pastel renkli atmosferiyle adından söz ettiriyor.

Kaurismäki’nin tipik oyunbaz, özgün tarzı ve ifadesiz mizah anlayışıyla dolu bu hassas trajikomik hikaye, Ansa (Alma Pöysti) ve Holappa (Jussi Vatanen) isimli iki yalnız ruhun birlikteliğini anlatıyor. Filmin ana karakteri olan, Fince “kapana kısılmış” anlamına gelen Ansa ve inşaat işçisi Holappa’nın engellerle dolu aşk hikayesine bir de sokak köpeği eşlik ediyor. Kaybolan telefon numaralarından değiştirilen sayısız işe, sinema salonunda izlenen Jim Jarmusch filminden karaokeye ve rock müziğine uzanan bu romantik yolculuk, baştan sona izleyicinin yüzünde hüzünlü bir gülümseme bırakmayı başarıyor. 

Filmin fragmanını izlemek için >>>

edebiyathaber.net (13 Ocak 2024)

Yorum yapın