“Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi” 19 Mayıs’ta Dilşad Budak’ı ağırlıyor

Nisan 19, 2023

“Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi” 19 Mayıs’ta Dilşad Budak’ı ağırlıyor

Sanat Kritik’in ev sahipliğinde, Zeynep Nur Ayanoğlu ve Abdullah Ezik’in düzenlediği “Akan Beden Performans ve Konuşma Dizisi”nin üçüncü ve son oturumu 19 Mayıs günü saat 18.00’de Avrupa Pasajı’nda gerçekleşecek. Akışkanlık, dolambaçlılık, elastiklik ve çeviklik gibi temalara uygun olarak seçilen sanatçı ve işlerin ağırlandığı performans dizisinin bu haftaki konuğu Dilşad Budak.

Akan Beden’in “90’larda Performans Sanatı ve Sokak” başlıklı birinci haftasında (14 Nisan Cuma), Orhan Cem Çetin, İnsel İnal ve Amira Akbıyıkoğlu Arzık yer aldı. Orhan Cem Çetin’in “Uyku” performansının video kaydı gösterildikten sonra, konuklar 90’larda performans sanatının durumu, gelişim süreci, sokak ile kurduğu ilişki, Disiplinlerarası Genç Sanatçılar Derneği (DAGS) ve bugüne etkisi üzerine konuştu.

Akan Beden’in ikinci haftasında (5 Mayıs Cuma), Performistanbul iş birliğiyle, Ekin Bernay ve İ. Ata Doğruel yer aldı. Ekin Bernay’ın yurt dışında gerçekleştirdiği bir performansın video kaydı, İ. Ata Doğruel’in ise müzede gerçekleştirdiği uzun soluklu performanslardan bir kesit gösterildikten sonra, kendileriyle üretim ve deneyimleri üzerine bir söyleşi gerçekleşti.

Etkinliğin “İlk Kez Burada” başlıklı üçüncü ve son haftasında (19 Mayıs Cuma) ise Goethe Institut İstanbul iş birliğiyle, Dilşad Budak, Thomas Geiger’in “Güvercin” performansını ilk kez sergiliyor. Sanatçılar performanslardan sonra sanat mekânının kamusal statüsü ve performansla ilişkisine dair konuşacak.

İletişim:

Abdullah Ezik – [email protected]   

edebiyathaber.net (19 Mayıs 2023)

Yorum yapın