Aile Dizimi’nin alfabesi olan kitap: “Mutluluğun İki Yolu”

Haziran 13, 2018

Aile Dizimi’nin alfabesi olan kitap: “Mutluluğun İki Yolu”

Bert Hellinger’in Mutluluğun İki Yolu adlı kitabı, Esen Tabar çevirisiyle Pan Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bu kitap, Aile Dizimi yöntemini terapi dünyasına kazandıran Hellinger’in gruplarla yaptığı çalışmalar esas alınarak 1993 yılında Gunthard Weber tarafından oluşturulmuştur. Kitabın yayımlanmasıyla birlikte Aile Dizimi yöntemi de, Hellinger de bir yandan göklere çıkarılmış, diğer yandan da birçok eleştiriye maruz kalmıştır. Bugün bu yöntem dünyanın birçok yerine ulaşmış ve Hellinger’in kitapları birçok dile çevrilmiştir. Bu arada Hellinger Aile Dizimi yöntemini geliştirmiş ve farklı boyutlara taşımıştır. Ancak bu kitap ilk ve temel kitap olarak Aile Dizimi’nin alfabesi olma niteliğini korumaktadır.

Ebeveyn ve çocuklar arasındaki ilişkiler, vicdan, kilitlenmeler, sevgi düzenleri bu kitabın konuları arasında…

“Gerçek bir uzlaşma için suçsuz olanın sadece tazminat ve kefaret isteme hakkı değil, bunu talep etme görevi de vardır. Yoksa kendisi de suçlu konumuna düşer. Suçlunun yaptığının sonuçlarını üstlenmesi sadece görevi değil, hakkıdır da.”

“Vicdanın ölçüsünü ait olduğumuz grup belirler. Bu yüzden uzlaştıran ve barış getiren iyilik, vicdanın  bizi gruplara bağlamak üzere koyduğu sınırları aşmak zorundadır.”

“Bazıları almayı reddederek masumiyetlerini koruduklarına inanırlar.”

Mutluluğun İki Yolu kendini tanımak ve ilişkilerini düzene koymak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap…

edebiyathaber.net (13 Haziran 2018)

Yorum yapın