Ahmet Şerif İzgören’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Şubat 3, 2021

Ahmet Şerif İzgören’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Çocuk kitapları çok daha temiz devamı da çocuklarla kurulan iletişim inanılmaz acayip iyi hissettiriyorlar insana ve yapılan araştırmalar eğitimin büyüklerde bire 1.4 küçüklerde ise bire 7 verdiğini gösteriyor. Bazı doğru mesajları insana sevgi saygı daha kültürlü olma daha iyi bir ülke olma gibi mesajları çocuk kitaplarında vermek daha değerli orada yazmayı daha çok seviyorum.

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

İlk çocuk kitabımı hatırlamıyorum ama küçükken en sevdiğim iki kitaptan biri Robinson Cruise oydu herhalde. 6-7 defa okudum. Odada yalnız kalmak çok çok güzel bir hayaldi Daha sonra da Almidilli diye bir kitabı çok sevmiştim biraz daha büyüyüp orta okul çağına geldiğimde Aleksandr Duma Per kitapları beni çok heyecanlandırdı.

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Harry Potter serisi. İki nedeni var. Bir kızım Nisan çok seviyor, ikincisi ben yazmış olsaydım şu anda röportajı özel uçağımda yapıyor olurduk.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

Son okuduğum iki çocuk kitabı var. Mükerrem Kamil Su Dragos’ta Tatil. Küçük kızımla okuduk çok güzeldi. 960’lar 70’ler iki çocuk Ankara’dan İstanbul’a tatile geliyorlar. Fakat o dönemin kelimeleri o dönemin temiz hayatı ve hiç biçimlendirilmemiş bir çocuk edebiyatı. Ben şimdi şunu kullanmayın, çocuğun hayal gücünü şöyle biçimlerin gibi birçok şey var tıkır tıkır yazmış Mükerrem Kamil Su. Kızımla beraber okumuş olmak acayip bir keyifti her akşam yattık ya da 3 sayfa okudu 5 sayfa beni okudum beraber bir kitabı paylaştık, beraber bir macerayı paylaştık. Benim için en şaşırtıcı olan bölüm de şu: Elma Yayınevinin içinde bir çocuk edebiyatı müzesi var, müzecik diyoruz biz ona, ekip hayal etti ve gerçekleştirdi. Birçok yerden okullar geliyorlar, orada eski basılmış kitapları yazarları bir kitabın nasıl çıktığını orada görüyorlar. Duvarda bir baktım Mükerrem Kamil Su. Ben Kamil ismini de Mükerrem ismini de erkek ismi diye bildiğim için yazar hep erkek diye düşünmüştüm ama bir baktım 90’lı yaşlarında, şahane yüzlü bir kadın, çok hoşuma gitti.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2021)

Yorum yapın