Aganta’dan yeni kitap “Hayat: Bir Kullanım Kılavuzu”

Ekim 21, 2023

Aganta’dan yeni kitap “Hayat: Bir Kullanım Kılavuzu”

Julian Baggini ve Antonia Macaro’nun Hayat: Bir Kullanım Kılavuzu adlı kitabı Aganta Kitap tarafından Esin Akşar çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Bir kılavuz bir şeylerin nasıl çalıştığını ve sorunların nasıl çözülebileceğini gösterir. Hayatın da bir kullanım kılavuzuyla daha kolay olabileceğini düşündünüz mü hiç?

İnsanlar için durum biraz farklı. Amaçlarımızı kendimiz belirlemek, araçlarımızı kendimiz bulmak zorundayız. Aslında başından bu yana filozoflar bizimle aynı soruları soruyor. Kendi yaşam deneyimlerinden hikâyelerle Konfüçyüs, Aristoteles, Gazali, Sartre, Epiktetos, Seneca, Hume, Başô, Kierkegaard ve Kant… Nasıl yaşayacağız? Başarı, mutluluk, matem, sevgi, irade, bağlılık gibi pek çok alanda ne yapacağız?

Çoksatar kitaplarıyla bilinen filozof Julian Baggini ve varoluşçu psikoterapist Antonia Macaro Hayat’ta ironik bir anlatımla, gündelik hayatımızda ve akıl yürütme serüvenimizde bize yol gösteren bir dizi araç sunuyorlar.

Bu kitap, filozofların bilgeliğinin bir özeti, düşünme ve akıl yürütme rehberi, nasıl yaşayacağımıza dair öğütler silsilesi ve aslında bir psikoterapi kitabı…

edebiyathaber.net (21 Ekim 2023)

Yorum yapın