Açık Diyalog İstanbul’da Sanat ve Globalizasyon Semineri 3 Ocak’ta

Aralık 28, 2019

Açık Diyalog İstanbul’da Sanat ve Globalizasyon Semineri 3 Ocak’ta

Açık Diyalog İstanbul’da yeni yılın ilk semineri 3 Ocak Cuma günü “Sanat Ve Globalizyon” konusuyla başlıyor.

Açık Diyalog İstanbul sanatseverleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Emre Zeytinoğlu önderliğinde 3 Ocak Cuma günü 18.00 -21.30 saatleri arasında Sanat ve Globalizasyon semineri gerçekleşecek. Katılımcılar 1990 sonrasındaki sanat” ve “özne” tanımlarını ele alacak, bunları yeni bir “dünya siyaseti”, yeni “teknolojik gelişmeler” ve yeni bir “felsefi alan” içinden inceleyecek. Seminerde, “modern estetik” ile “çağdaş sanat” arasındaki kopmalar ve bağlantılar üzerinde durulacak.

Üç bölümden olacak seminerde, birinci bölümde, “Çağdaş sanat”, dünya siyaseti ve “özne” açısından değerlendirilecek ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, hangi yeni olanaklardan yararlandığı belirtilerek “estetik” hakkında bir sorgulama gerçekleşecek.

İlk bölümde verilen bilgiler üzerinden örnekler gösterilecek ve bu sanat yapıtlarının “estetik” ve felsefi referanslar ile ilişkileri üzerine konuşulacak. Bu ilişkiler, yine Yunan felsefesinden başlayarak, günümüze kadarki dönemlerde ortaya çıkan “felsefe ve sanat” alanını kapsayacak. Sonuç bölümünde, yapıtlardan verilen örnekler çoğaltılacak ve daha önce derslerde sunulan bilgiler çerçevesinde, bunlar hakkında yorumlara ve tartışmalara geçilecek.

edebiyathaber.net (28 Aralık 2019)

Yorum yapın