Sevgiyi göstermenin binbir türü: “Dünyayı Gezen Tüy”

Ağustos 18, 2022

Sevgiyi göstermenin binbir türü: “Dünyayı Gezen Tüy”

Özge Gökbulut Bayer’in yazdığı, Sena Nur Toslak’ın resimlediği “Dünyayı Gezen Tüy”, 4 ve üzeri yaş grubu için Küsurat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Birinin bizi sevdiğini nasıl anlarız?  “Davranışlarıyla, söyledikleriyle, gösterdiği kadar” gibi yanıtlarınızı duyar gibiyiz. Ya böyle olmak zorunda değilse? Sevgiyi göstermenin kalıplara ve sınırlara sığmayan hikâyesi Dünyayı Gezen Tüy, Küsurat Çocuk kitaplığındaki yerini aldı. 

Yaratıcı drama atölyelerinde yüzlerce çocukla bir araya gelen, eğitimci yazar Özge Gökbulut Bayer +4 yaş ve üzeri tüm çocuklar için yazdı, Sena Nur Toslak resimledi. 

Ali, insanların onu sevdiğini hemen anlıyor. Çünkü annesi onun için hep lezzetli kalp kurabiyeler pişiriyor, babası onunla hep çırappaçırappa oynuyor, teyzesi ona hep güzel hediyeler alıyor, büyükannesi ona çok güzel yumuşlar örüyor ve büyükbabası ona hep çok güzel hikâyeler okuyor. Ama o da ne? Sahiplendikleri kedi Garfi galiba onu sevmiyor ve arkadaş olmak istemiyor, çünkü sevdiğini hiç göstermiyor. Ali, Garfi’yle dost olmanın yollarını bulabilecek mi?

Dünyayı Gezen Tüy, bir çocuk ve sahiplenilmiş bir kedi arasındaki sevgi bağının nasıl adım adım örüldüğünün sımsıcak hikâyesi…

“Bir çocuk ve bir kedinin kurduğu dostluk mesafeleri yok edebilir, sınırları aşarak dünyayı gezebilir.”

Çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerinde hayvan sevgisinin katkısı yadsınamaz. Bir arada yaşadıkları canlıyla dostluğu ve sözsüz anlaşmayı öğrenen çocuklar, akranlarıyla da daha rahat arkadaşlık kurarlar. Dünyayı Gezen Tüy; küçük bir çocuğun bir kediyle kurduğu bağları macera dolu bir yolculukla anlatıyor. Sevgi, dostluk, bağ kurma temalarının çevresinde içimizi ısıtan bir hikâye!

edebiyathaber.net (18 Ağustos 2022)

Yorum yapın