Arayış Ormanı’nda yolun sonu göründü | Hande Avtan

Şubat 14, 2022

Arayış Ormanı’nda yolun sonu göründü | Hande Avtan

Deniz’in Arayış Ormanı’na çıktığı yolculukla başlayan ve birbirinden heyecanlı maceralara bizi de dahil eden hikayesinin sonuncusu okuyucuyla buluştu. Çocuk kitaplarının sevilen yazarı Göktuğ Canbaba’nın imzasını taşıyan Arayış Ormanı 3 / Cadıların Gecesi’nde İstanbul ve Alt İstanbul’un insanı karşılaşıyor. 

Deniz’in heyecan dolu macerası sürüyor

Henüz 12 yaşında içine kapanık bir öğrenci olarak tanıdığımız Deniz’in beklenmedik keşfiyle başlayan hikayesinin üçüncü ayağı Arayış Ormanı 3 Cadıların Gecesi bizlere yeni bir macera hediye ediyor. Son bıraktığımız yerde cadılara ve karanlık güçlere karşı verdiği mücadeleyi kazanmaya çalışan Deniz, artık yeni bir yolculukta. İstanbul’un ikiz kardeşi olan Alt İstanbul ve İstanbul’un kaderi artık Deniz’in ellerinde.

Kızıl, Bekçi, Levia, Greta, Felis, Dorn, Una, Ella ve daha niceleri cadılarla ve fantastik güçlerle çevrili Deniz’e bu macerasında eşlik ediyor. Ejderler, büyücüler, harap olmuş şehirlerin tansiyonu bir an bile düşürmediği bu hikâyede umut ana temalardan biri. Her şeyin daha iyi olacağını umut etmenin, inanmayı bırakmadan devam etmek gerektiğinin altını çizen hikâye bu yönüyle ilham verici.

Diyarın Bekçisini zorlu bir görev bekliyor

Diyarın Bekçisi’ni bekleyen görevi bu denli zorlu bir işe dönüştüren ise cadıların yarattığı kırılma. Kendisini teslim alan çocuk ruhtan kurtulması gereken Deniz’in bunu başarabilmek için önünde ulaşması gereken bir hedef var: Harabe Şehir’e bir an evvel varmak. Neyse ki bu yolculukta ona eşlik eden iki isim var. Onlar da Ena ve Levia. 

Bir kahramanlık öyküsü sadece ulaşılması gereken bir zaferden ibaret değildir. Önemli olan yoldur. Çünkü o yol karakteri büyütür, geliştirir ve kendini keşfetmesine yardımcı olur. Arayış Ormanı serisi de tam olarak bunu yapıyor. Üstelik bu yolculuk sadece Deniz’İn değil, onunla beraber yola katılanların da değişip dönüştüğü katmanlı bir hikâye. En yeni yol arkadaşı Kızıl gibi. 

Her kitapta bizi bambaşka karakterlerle tanıştırıp zenginleşen üçlemenin son halkasında Deniz başarıya ulaşabilecek mi? Yoksa bu sefer kötülük galip mi gelecek? Cesaretin, özverinin, dostluğun ve cesaretin kötücül duygular ve düşmanlarla mücadelesinde alışılanın dışında yollara sapan Canbaba, okurunun ilgisini bir an olsun yitirmemeyi de başarıyor. 

Serinin önceki kitaplarını okumuş olanlar için bu kitapta biraz daha karanlık bir yönün vurgulandığını söyleyelim. Yolun sonuna yaklaştıkça mücadele de güçleşiyor ne de olsa…

edebiyathaber.net (14 Şubat 2022)

Yorum yapın