Tom Gauld’un kendine has üslubu ve neşeyle ışıldayan mizahıyla bezeli yeni karikatür derlemesi “Kütüphanecilerin İntikamı”

Eylül 17, 2026

Tom Gauld’un kendine has üslubu ve neşeyle ışıldayan mizahıyla bezeli yeni karikatür derlemesi “Kütüphanecilerin İntikamı”

Tom Gauld’un Kütüphanecilerin İntikamı adlı İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Tom Gauld’un kendine has üslubu ve neşeyle ışıldayan mizahıyla bezeli bu yeni karikatür derlemesinde, edebiyat dünyasının garip ritüellerini,karanlık sırlarını ve birbirinden eksantrik figürlerini keşfedin.

Başucunuzda okunmayı bekleyen kitap kulesi tehlikeli bir şekilde yükselirken TİTRESENİZ YERİDİR!
Yazarın sürekli ertelenen ama bir türlü ulaşılamayan teslim tarihi karşısında ÜRPERİN!
Eleştirmenin kitabı acımasızca ve ince ince doğrayışı karşısında
SİNİN!
Ve her şeyden öte, o imrenilesi yaratıcılık ve üretkenlik timsalleri karşısında KISKANÇLIKTAN ÇATLAYIN!

“Gauld’un tarzı son birkaç yılda ânında tanınır hâle geldi. Figürleri; absürd bulduğu kurumlar ve toplumsal kurallar karşısında duran birer ‘sıradan insan’ temsilcisi.”
– THE NEW YORK TIMES

“Nokta atışı ve ince bir mizahla zekâ dolu.”
– NPR

Yorum yapın