“90 ARTI” eğlenceli diliyle futbol sevgisine odaklanıyor

Haziran 17, 2015

“90 ARTI” eğlenceli diliyle futbol sevgisine odaklanıyor

90-arti-Front-1Didem Dilmen’in “90 ARTI” adlı kitabı Çaba Yayınları etiketiyle yayımlandı.

“Bu futbol dedikleri nasıl bir şeydir ki dünyanın tüm şalterlerini indiriyor, sadece yeşil zeminli bir futbol sahasının ışıkları yanıyor ve kocaman bir dünya nasıl aydınlıkta kalabiliyor? Öyle ki, en zengininden en fakirine herkesi etkisi altına alabiliyor.

Futbol bir oyundan çok bir yaşam biçimi. Peki nasıl oldu da futbol bu kadar önemli hale geldi, 90 dakikadan çok daha fazlası oldu? Futbol neden bir fenomen haline geldi?”

90 ARTI, bu sorunun yanıtını aramaya koyulan bir serüven… Cevabı şimdiye dek yazılmış kitaplarda, makalelerde ve gerçek insan öykülerinde arıyor.

Futbolun kendine has özellikleri olan basitlik, görecelilik, heyecan ve rekabet duygusundan yola çıkan kitap, kitlelerin etrafında toplanmaya başlanmasının ardından ortaya çıkan ekonomi, siyaset ve birleştiricilik etkileri ile oyunun bir oyundan çok daha fazlası haline gelişinin zaman çizelgesi de ortaya çıkıyor.

Yazar, savını edebiyattan eski gazete sayfalarına ve sahaflarda kaybolmaya yüz tutmuş unutulmuş pek çok futbol kitabından ünlü spor yazarlarının kelimelerine kadar, futbolu neden ve nasıl sevdiğimizi anlatan hemen her kaynaktan alıntılarla somutlaştırıyor.

Futbolu seven ya da sevmeyen, yanında ya da karşısında duran hemen her okuyucunun içinde kendisini bulabileceği 90 ARTI, yazar Didem Dilmen’in ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Okay Karacan’ın önsözü ile katkıda bulunduğu 90 ARTI, yalın ve eğlenceli diliyle futbol sevgisini büyüteç altına alıyor.

edebiyathaber.net (17 Haziran 2015)

Yorum yapın