53 yazarlı “Yüzyıllık Perde” çıktı

Kasım 7, 2014

53 yazarlı “Yüzyıllık Perde” çıktı

yuzyillik-perdeSerkan Türk’ün hazırladığı 53 Yazarlı “Yüzyıllık PerdeAlakarga Yayınları etiketiyle okurla buluştu.

Serkan Türk’ün yayına hazırladığı Yüzyıllık Perde, sinemamızın 100. yılı için hazırlanan kitapların en kalıcısı olmaya aday. Çünkü bu kitapta alışılagelen film değerlendirmeleri yok. Bu kitapta, edebiyatçıların anıları ve gözlemleriyle renklenmiş hatırası var. Neşeli Günler, Züğürt Ağa, Hababam Sınıfı, Şark Bülbülü var… Bu filmlerin adları bile geçtiğinde hangimiz kendi hayatımızı hatırlamayız ki… Yüzyıllık Perde ile sinema tarihimizle birlikte kendi yaşamınız da gözünüzün önünden geçecek…

Kitap 23 kentten 53 yazarın, seçtikleri filmle kişisel hikâyelerini bir arada anlatması nedeniyle ilk olma özelliği taşıyor.

Kitapta Serkan Türk’ün yanı sıra Abdulkadir Akdemir, Ahmet Karacan, Arzu Alkan Ateş, Ayşe Akaltun, Ayşe Keskin, Batuhan Kurt, Cem Kalender, Cihan Sağlam, Çiğdem Sezer,  Çisel Onat, Cüneyt Asi Duru, Derya Önder, Didem Gülçin Erdem, Didem Görkay, Efnan Dervişoğlu, Emrah Polat, Engin Sevinç, Ersun Çıplak, Ertuğrul Aydın, Fahri Tuna, Faruk Duman, Fatma N., Fuat Sevimay, Gamze Güller, Güray Süngü, Güven Adıgüzel, Hakan Bıçakcı, Hasip Bingöl, Hülya Soyşekerci, Hüseyin Alemdağ, Hüseyin Peker, İlker Filiz,  Kadri Özcan, Makbule Aras, Menekşe Toprak, Merve Koçak Kurt, Mukadder Gemici, Murat Ergin, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Neslihan Önderoğlu, Nihan Kaya, Nilüfer Altunkaya, Onur Çalı, Ozan Kaçar, Ömer Erdem, Selçuk Küpçük, Suzan Bilgen Özgün, Tunç Kurt, Tülay Kale, Uğur Biryol ve Vural Uzundağ gibi isimlerin imzası bulunuyor.

edebiyathaber.net (7 Kasım 2014)

Yorum yapın