“50 Maddede Korku Sineması” raflarda

Kasım 22, 2022

“50 Maddede Korku Sineması” raflarda

Dr. Uğur Kılınç’ın “50 Maddede Korku Sineması” adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

En temel duygularımızdan biri olmasına rağmen mümkün olduğunca kaçındığımız korku nasıl oldu da sinemada kendine bir tür olarak yer edinebildi? Sinemaseverleri korkacağını bile bile beyaz perdenin karşısına geçiren güdü nedir? Korku olgusu sinemada nasıl ortaya çıktı, günümüzde nereye geldi? 

Ana akım sinemada korku türünün günümüze kadar geçirdiği dönüşümleri önemli gelişmeler ve eleştiriler çerçevesinde güncel kaynaklar aracılığıyla aktaran 50 Maddede Korku Sineması tüm sinemaseverler için bir başvuru kaynağı niteliğinde! 

Arka Kapak Yazısı:

50 Maddede Korku Sineması; korkunun sinemada ortaya çıkışı, bir tür olarak konumlanması, türün geçmişten bugüne dek geçirdiği dönüşüm ve güncel tartışmalar üzerine yazılmış oldukça kapsamlı bir kaynak olarak sinema külliyatındaki yerini alıyor.  Dr. Uğur Kılınç hem bir akademisyen hem de bir izleyici olarak korku sinemasının çok yönlü yapısını okura sunuyor. Profesyonel bir birikimin ürünü olan bu eser, türe ilgi duyan herkes için arşivlik bir çalışma niteliğinde.

Yazar Hakkında:

Uşak’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Marmara Üniversitesi, Sinema bölümünden “Hollywood Sinema Endüstrisinde Korku Unsuru Olarak Dracula’nın Metinlerarası Dönüşümü” başlıklı doktora teziyle mezun olarak sinema alanında “Bilim Doktoru” derecesini edindi. Nebel Şatosu ve Diğer Öyküler (Gece Kitaplığı, 2015), Oegtar’ın Felaketi (Gece Kitaplığı, 2016), Mitolojinin Müziği: Amon Amarth ve İskandinav Mitolojisi Üzerine Bir Deneme (Karakum Yayınevi, 2019) ile Çürük Ayvalar (İthaki Yayınları, 2022) kitaplarını yazdı. Çeşitli derleme kitaplarında korku ve gotik türde yazdığı kısa öyküleriyle yer aldı. Yazar Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Sinema bölümünde çalışmalarına devam etmektedir.

edebiyathaber.net (22 Kasım 2022)

Yorum yapın