’50 Kuşağı’nın büyük edebiyatçısı Adnan Özyalçıner’in tüm öyküleri ilk kez tek ciltte

Haziran 14, 2023

’50 Kuşağı’nın büyük edebiyatçısı Adnan Özyalçıner’in tüm öyküleri ilk kez tek ciltte

Adnan Özyalçıner’in “Toplu Öyküler” adlı kitabı Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Edebiyat yolculuğunda yarım yüzyılı geride bırakan, toplumcu gerçekçiliği edebiyatına ustaca nakşeden Adnan Özyalçıner‘in bugüne kadar yazdığı öykülerinin toplandığı kitap raflarda.

Özyalçıner’in 70 yıllık büyük emeği, yayımlanmış 13 kitabı (Kenar Mahalleden, Panayır, Sur, Yağma, Sağanak, Gözleri Bağlı Adam, Cambazlar Savaşı Yitirdi, Alaycı Öyküler, Aradakiler, Ayak İzleri, Alandaki Park, Torik Akını, Yağmurdaartık tek bir ciltte yer alıyor.

Everest, Adnan Özyalçıner cildinin yanı sıra yakın zamanda Nahid Sırrı Örik’in, Rilke’nin, Oscar Wilde’ın ve Erhan Bener’in toplu öykülerini de okurla buluşturacak.

Panayır (1960) ile başlayan edebiyat yolculuğunda yarım yüzyılı geride bırakan, 50 Kuşağı’nın usta kalemi Adnan Özyalçıner’den bir başucu kitabı, değerli bir külliyat.….

Büyük kentlere sıkışmış “küçük insanlar”ın öyküleriyle insanlik macerasının özüne dokunan Özyalçıner, bireyin, toplumun ve emek dünyasının gerçeğinden uzaklaşmadan, kritik dönemeçlere tanıklık etmiş bir yaşamın edebi izdüşümünü sunuyor. Yazarın bugüne dek yayımlamış on üç kitabını içeren Toplu Öyküler, aynı kuşaktan Vüs’at O. Bener, Erhan Bener, Fikret Ürgüp ve Ferit Edgü gibi önemli isimlerin külliyatlarıyla birlikte, Everest kitaplığında yerini alıyor.

Adnan Özyalçıner, muhteşem 50 Kuşağı’nın tek bir yoldan ilerlemediğini, edebiyatın farklı üsluplar ve bakışlarla yenilendiğini, büyük bir dönüşüme uğradığını ispat eden isimlerden biri. Hep emekten yana olmuş bu emekçinin, bu büyük ustanın önümüzdeki yıl 90. yaşını kutlayacağız.” – Saadet Özen, Everest Yayınları Yayın Yönetmeni

edebiyathaber.net (14 Haziran 2023)

Yorum yapın