400’den fazla Kore filmini ücretsiz olarak izlemek mümkün

Kasım 16, 2020

400’den fazla Kore filmini ücretsiz olarak izlemek mümkün

Kore Film Arşivi’nin yeniden keşiflerin kapısını aralayan YouTube sayfasında 400’den fazla Kore filmi ücretsiz olarak izlenebiliyor.

FilmLoverss’ın Open Culture’dan aktardığı habere göre, Güney Kore, her ne kadar geçtiğimiz yıl büyük yankı uyandıran “Parazit” ile En İyi Uluslararası Oscar’ı kategorisinde ilk kez adaylık elde etmiş -ve sonunda bu ödülün sahibi olmuş- olsa da, kendi sınırlarının ötesine taşmayı başarmış, sinema dünyasında oldukça önemli yere sahip sinema ekollerinden biri. “Parazit” ile adını çok daha geniş bir kitleye duyuran Bong Joon-ho‘nun yanı sıra Park Chan-wook, Kim Ki-duk, Hong Sang-soo, Jee-woon Kim gibi yönetmenler yakın dönemde Güney Kore sinemasına “İhtiyar Delikanlı”, “Cinayet Günlüğü”, “Ana”, “Acı Tatlı Hayat” ve “İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış… ve İlkbahar” gibi unutulmaz yapımlar kazandırmış olsa da, Güney Kore sinemasının geçmişinin de klasikleşmiş yapımlarla dolu olduğunu unutmamak gerekiyor. Kim Ki-young, Im Kwon-taek, Kim Soo-yong gibi usta yönetmenlerin filmleri, sinemaseverler tarafından yeniden keşfedilmeyi bekliyor.

Kore Film Arşivi (Korean Film Archive)’nin YouTube sayfası, Güney Kore sinemasında çıkılacak keşif yolculuğu için önemli bir imkân sunuyor. Kore Film Arşivi’nin YouTube kanalında, 400’den fazla film ücretsiz olarak izlemeye sunuluyor. Üstelik düzenli olarak buraya yeni filmler eklenmeye devam ediyor.

Hâlihazırda kanalda ücretsiz olarak izlenebilen filmler arasında “Night Journey” (Yahaeng), “Surrogate Woman” (Sibaji), “Chunhyang”, “Aimless Bullet” (Obaltan) gibi önemli yapımlar bulunuyor.

edebiyathaber.net (16 Kasım 2020)

Yorum yapın