40. İstanbul Kitap Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi gördü

Kasım 13, 2023

 40. İstanbul Kitap Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi gördü

Yurt içi ve yurt dışından birbirinden değerli yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayan, yüzlerce kültür etkinliği ile binlerce imza gününe ev sahipliği yapan İstanbul Kitap Fuarı, 28 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında kitapseverleri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturdu. “Yaşasın Cumhuriyet” sloganıyla 40. kez okurlarıyla buluşan fuarı 9 günde 408.652 kişi ziyaret ederken, büyük buluşma edebiyat dünyasına ciddi katkılar sağladı. 

Cumhuriyetin 100. yılında, “Yaşasın Cumhuriyet” sloganıyla 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında 40’ıncısı düzenlenen TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, 408.652 kitapseveri ağırladı. Fuara 998 yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşu katılırken 2800 yazar da binlerce okuruyla buluşma şansı yakaladı. 

İstanbul Kitap Fuarı, yurt içi ve yurt dışından birbirinden değerli yazar, şair ve akademisyenlerin katılımıyla birbirinden renkli kültür etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Fuar, bu yıl 376 kültür etkinliğine sahne oldu.

İllüstratörlerin portfolyolarını doğrudan yayıncılara sunabildikleri İllüstratör ve Yayıncı Buluşması büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Genç illüstratörler, portfolyolarını çocuk ve gençlik yayıncılarına sunarak işlerini tanıtma fırsatı buldular.  

Kitap fuarı ve Tiktok iş birliği ile gerçekleştirilen, kullanıcıların okudukları kitaplar hakkında çeşitli içerik ve inceleme videoları paylaştığı, tartıştığı ve öneride bulunduğu #BookTok Türkiye topluluğu, 9 gün boyunca TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle bir araya geldi.

Hindistan’ın odak pazar ülkesi olarak belirlendiği fuarda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen ve kısa adı ‘TEDA’ olan ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi’ kapsamında 15 farklı ülkeden yayıncılar, katılımcı yayınevleri temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirildi. 

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen 40. İstanbul Kitap Fuarı’nın 5 Kasım Pazar akşamı saat 20.00’da sona erdiğini belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 40’ıncısını düzenlediğimiz Kitap fuarı bu sene her yönüyle ayrı bir öneme sahip. Fuarımızı bu yıl 408.652 kitapsever ziyaret etti. İmza günleri ve etkinliklerde okurlarıyla buluşan yazarlarımıza, katılımcı yayınevlerine ve sivil toplum kuruluşlarına Fuarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl 41. İstanbul Kitap Fuarı’nda tekrar buluşmayı diliyoruz.’ dedi

edebiyathaber.net (13 Kasım 2023)

Yorum yapın