“4. Bandırma Kitap Günleri” devam ediyor

Eylül 30, 2022

“4. Bandırma Kitap Günleri” devam ediyor

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen “Bandırma 4. Kitap Günleri” yaklaşık 70 yayınevinin katılımıyla devam ediyor. 

“Kitap Günleri” etkinliklerinin 4. gününde yazar Oya Baydar konuk olurken okurlarıyla söyleşti. Edebiyat yaşamını 17 yaşındayken yazdığı bir romanla başladığı belirten 82 yaşındaki Baydar, 1964’lü yıllarda “Devrimci Mücadele Hareketi” içinde yer aldığını belirterek, “O yıllarda kendimizi bu hareketin bir neferi olarak görüyorduk. Tek amacımız ülkemizin aydınlık bir geleceğe ulaşması, sömürünün ortadan kalkması, sonsuz özgürlük ve halkların kardeşliğiydi” dedi. Söyleşinin ardından Oya Baydar’a plaket verildi.  

“Bandırma 4. Kitap Günleri” etkinliği 5. gününde gazeteci yazarlar Sedef Kabaş ile Levent Gültekin yer aldı. 

Sedef Kabaş, Bandırma’ya daha öncede geldiğinden, başından geçen tutuklanma ve cezaevi günlerinden bahsetti. Kabaş, “Kimin aday olduğuna bakmayın, biz sistemi değiştirmek için birlik olalım” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Daha sonra, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından plaket verildi. Yazar Sedef Kabaş bol bol kitap imzaladı. 

Gazeteci yazar Levent Gültekin, okurları ile Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Güzel ve sıcak bir şekilde karşılandığını belirten Gültekin, gelinen bu siyasi süreçten, gezi olaylarından, 15 Temmuz’dan bahsetti. Söyleşiyi tamamlayan Gültekin daha sonra okurlarına kitap imzaladı.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2022)

Yorum yapın