37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı pazar akşamı sona eriyor

Ağustos 16, 2018

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı pazar akşamı sona eriyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı pazar akşamı sona eriyor.

Yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, ana temanın “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak” olduğu fuarda, dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 kültür etkinliğinde ve binlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla bir araya geliyor

Fuarın Onur Yazarı Selim İleri

Fuarın Onur Yazarı Selim İleri, fuar süresince etkinliklerde ve imza günlerinde okurlarıyla buluşuyorr. Everest Yayınları ve TÜYAP tarafından düzenlenen Selim İleri Edebiyatı panellerinin 10 Kasım’daki ilk oturumunu Doğan Hızlan yönetirken, Ayşe Sarısayın, Gül İrepoğlu, ve Beşir Ayvazoğlu konuşmacı olarak katıldılar. Oturumun ikinci paneli ise 18 Kasım Pazar günü Metin Celal’in yönetiminde ve Turhan Günay, Atilla Birkiye, Fatih Altuğ, Handan İnci, Filiz Aygündüz’ün konuşmalarıyla gerçekleşecek. Bu paneli Eray Ak’ın yöneteceği, Jale Sancak, Sibel Oral, Onur Caymaz ve Burcu Aktaş’ın konuşmacı olacakları “Selim İleri ve Sonraki Kuşaklar” paneli takip edecektir.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Selim İleri için hazırlanan onur yazarı kitabından seçme metin ve fotoğraflardan oluşan “Arkadaşım Selim” sergisi ise ana giriş / üst kat fuayede fuar süresince ziyaret edilebilir.

TÜYAP’ta Bir İlk… İllüstratör ve Yayıncı Buluşması

Kitap fuarı süresince yayıncılık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren TÜYAP, ilk kez illüstratör ve yayıncıların buluşacağı bir etkinlik organize ediyor. Türkiye Yayıncılar Birliği ile birlikte yürütülen organizasyonun hazırlık aşamasında tüm illüstratörlere bir çağrıda bulunuldu ve ilk kez doğrudan yayıncılarla illüstratörlerin buluşacağı etkinliğe 64 illüstratör ve 35 yayıncının katılımı gerçekleşti. Buluşmaya katılan illüstratörlerinin işlerinden bir seçki fuar süresince 12. Salonda “Sihirli Çizgiler” Resimleme ve Canlandırma Sanatçıları Sergisi başlığı altında sergilenecek.

Islık Çalan Adam/Ara Güler Sergisi

Yakın zamanda kaybettiğimiz fotoğraf sanatçısı Ara Güler’i TÜYAP’ta bir sergi ile anıyoruz.Ara Güler Müzesi’nin ilk yayını Islık Çalan Adam, Ara Güler’in görsel hikayeciliğini farklı alanlardaki üretimleri üzerinden yeniden okumaya da davet ediyor. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi’nden derlenen biyografik öğeleri takip eden kitap aynı zamanda, 20’nci yüzyılın ikinci yarısında özellikle İstanbul ve Türkiye coğrafyasından fotoğraflarıyla uluslararası medyada görünürlük kazanan sanatçının İstanbul kent tarihine, bu coğrafyaya ait bireysel ve toplumsal hafızayı şekillendiren dönemlere ait kayıtların nasıl anlamlandırıldığına yoğunlaşarak; üreten, yazan, kaydeden ve aktaran bir hikaye anlatıcısı olarak Ara Güler’in dünyasını bir arada sunuyor. Sergi, 12. Salon’da fuar süresince ziyaret edilebilir.

Fuarın Diğer Sergileri

Yazar Tekin Sönmez öncülüğünde çıkan ve döneminin uzun soluklu edebiyat dergilerinden biri olan Yansıma Dergisi’nin 40. yılı anısına TÜYAP tarafından düzenlenen “Bir Usta Bir Arşiv / Tekin Sönmez ve Yasımalar” sergisi 12. Salonda farklı kuşaktan okurlarla buluşacak.

Araştırmacı Atilla Oral’ın kişisel arşivinden oluşan “100. Yılın Anısına İşgalden Kurtulan İstanbul” sergisi ise Demkar Yayınevi tarafından 12. Salonda düzenlenmekte.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü 18 Kasım Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecek. Fuar giriş ücreti 8 TL.

edebiyathaber.net 

Yorum yapın