3. BAK SETEM Akademi Ödülleri başvuruları başladı

Şubat 5, 2015

3. BAK SETEM Akademi Ödülleri başvuruları başladı

Setem Akademi 3.BAK3. BAK (Belgesel, Animasyon, Kısa Film ve Uzun Metraj İlk Film) SETEM Akademi Ödülleri için başvurular başladı.

2013 yılında ‘Yarının Sineması İçin’ sloganıyla yola çıkan Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve SETEM Akademi Derneği tarafından düzenlenen SETEM BAK (Belgesel, Animasyon, Kısa Film ve Uzun Metraj İlk Film) Akademi Ödülleri’nin üçüncüsü için start verildi.

Akademi Ödüllerini her yıl ileri taşıyan festival komitesi bu yıl BAK SETEM Akademi Ödüllerinde ilk kez Uzun Metraj İlk Film ve Uluslararası Bölüm ekledi.

Uzun metraj ilk filme ödül

BAK SETEM Akademi Ödüllerinde ilk kez Uzun Metraj İlk Film kategorisinde ödüller verilecek. Bu ödüller; en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu, en iyi senaryo dallarında sahiplerini bulacak. Uzun Metraj İlk Film ödüllerinde jüri, alanında uzman üreticilerden oluşacak.

BAK SETEM Akademi Ödülleri’ne uluslararası bölüm eklendi

Bu yıl ilk kez 3. BAK SETEM Akademi Ödülleri kapsamında uluslararası bölüm gerçekleşiyor. Avrasya Ülkelerinin katılacağı Avrasya Kısa Film yarışmasında En İyi Kısa Film Ödülü verilecek!

Ön elemeyi geçen her ülkeden 1 film değerlendirmeye alınacak ve jürinin oylamasına sunulacak. Ayrıca halk oylaması internet üzerinden gerçekleşecek.

Finalistler internet oylaması ile belirlenecek

BAK SETEM Akademi Ödülleri, internet üzerinden oylama sistemi ile belirlenecek. İlk aşamada yarışmada yer alan belgesel, animasyon ve kısa film ekiplerinin oy kullanacağı sistemde isteyen izleyiciler de oy kullanabilecek.

Her kategoride en çok oy alan 10 filmin finalist olacağı yarışmanın ikinci aşamasında ise sektörün profesyonelleri arasından oluşturulacak jürinin oylarıyla, birinciler belirlenecek.

Kısa film kategorisinde; en iyi kısa film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu, en iyi senaryo dallarında ödül verilecek.

Belgesel film kategorisinde; en iyi belgesel film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi kurgu dallarında ödül verilecek.

Animasyon film kategorisinde; en iyi animasyon film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi animatör özel ödülü verilecek.

Mesleğin profesyonellerinden oluşan jüri, katılımcı tüm filmler arasından, ön elemeyi geçme şartı aranmaksızın Jüri Özel Ödülü verecek.

Başvuru ve ödül takvimi

Başvurular 5 Şubat 2015 tarihinde başlayacak, 15 Nisan 2015 tarihine kadar internet üzerinden yüklemeler yapılabilecek. 16 -30 Nisan 2015 tarihleri arasında internet üzerinden herkese açık oylama yapılacak. Ayrıntılı bilgi www.setemakademi.com adresinden ve yarışma başvuru katılım koşulları şartnamesinden edinebilir.

Ayrıntılı bilgi için:

SETEM Akademi 0212 232 35 42,

Levent Bıyıklıoğlu 0534 499 43 01

Nazım Özdemir 0532 509 20 12

edebiyathaber.net (5 Şubat 2015)

Yorum yapın