2024 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması Ödülü sahibini buldu

Nisan 29, 2024

2024 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması Ödülü sahibini buldu

Ayça Erdura moderatörlüğünde Eksik Parça Yayınları ve Gaia Studio sponsorluğunda düzenlenen Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın bu yılki kazananı Ruhsan Çarpadan ödülünü aldı. Çarpadan’a ödülü 26 Nisan Cuma saat 20.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Sahnesi’nde düzenlenen törenle Zülfü Livaneli tarafından takdim edildi.

Edebiyat dünyamıza soluk katabilecek yeni yazarlar ortaya çıkarmak ve Seyhan Livaneli’nin değerli anısını yaşatmak için bu yıl beşincisi düzenlenen ve konusu “Yol – Göç” olarak belirlenen yarışmanın sonuçları Seyhan Livaneli’nin doğum gününde, 22 Ocak tarihinde açıklandı. Zülfü Livaneli, Barış İnce, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Hakan Akdoğan, Menekşe Toprak ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, altı adayı finalist olarak belirledi: Ayşe Mehtap Sağocak, Doruk Koç, İpek Sözen, İnan Palancı, Ruhsan Çarpadan ve Nazlı Akın. Finalistler arasında yaptığı ikinci tur değerlendirme sonrasında, seçici kurul, ödülü Ruhsan Çarpadan’a vermeyi kararlaştırdı.

Düzenlenen gecenin açılış konuşmasını Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın moderatörü Ayça Erdura yaptı. Erdura’nın konuşmasının ardından Ruhsan Çarpadan’a ödülü jüri başkanı Zülfü Livaneli tarafından verildi. Jüri üyelerinden Jale Sancak, bu yıl gönderilen öykülerle ilgili bir değerlendirme konuşması yaptı. Eksik Parça Yayınları editörü ve yarışmanın seçici kurulundan olan Demet Çaltepe’nin konuşmasının ardından 2024 finalistlerinin hediye ve sertifikaları Eksik Parça Yayınevi editörlerinden İdil Ademir tarafından verildi. Ödül töreni, Zafer Köse’nin moderatörlüğünde Barış İnce, Gaye Boralıoğlu, Menekşe Toprak ve Hakan Akdoğan’ın konuşmacı olduğu “Yol ve Göç” konulu panel ve Ferhat Livaneli, Hasan Doğru ve Jülide Karan’ın müzik dinletisiyle edebiyatseverler için bir şölene dönüştü.

Gecenin sonunda 2022 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın kazananı Servet Şan Durukan ile 2023 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın kazananı Anıl Çetinel Örselli Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanan kitaplarını imzaladı.

Yorum yapın