2024, macera öykülerinin yılı olacak

Ocak 11, 2024

2024, macera öykülerinin yılı olacak

Türkiye’nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin her yıl yoğun ilgi gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2024 yılı başvuruları devam ediyor. Edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın bu yılki teması MACERA.
 
Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 29 Mayıs 2024. Proje Başkanı Dr. Müren Beykan, “Gündeliğin tekdüzeliğinden uzaklaşıp, merak ve heyecan peşinde hayaller kuracak genç öykücüler arıyoruz,” diyor. “Uzaklara yolculuk, alışılmadık coğrafyalarda tehlike aramak şart değil. Okul bahçesi, babaanne evi, komşunun kütüphanesi ya da mahallenin tiyatro salonu en eğlenceli maceraların kurgulanabileceği eşsiz birer mekân olabilir. Aslında, macera yanı başımızda.”
 
14 yıldır Türkiye’nin genç öykü hafızası haline gelen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda yine edebiyatımızın tanınmış isimleri görev alıyor: Doğu Yücel, İrem Uşar, Mehmet Erkurt, Sevin Okyay ve Dr. Müren Beykan.
 
Bugüne dek binlerce gencin katıldığı yarışma, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla her yıl kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işliyor. 2024 öykülerinin kılavuz cümlesi, Zeynep Cemali’nin Çılgın Babam kitabından: “Önümde uzun bir yol vardı.”
 
Yarışmanın ödül töreni 2024 sonbaharında, 17. Eğitimde Edebiyat Semineri’nde düzenlenecek. Ödüle değer görülen ve dikkati çeken öyküler, Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı 2024’te yayımlanacak.

Yarışmaya katılım koşulları için>>>

edebiyathaber.net (11 Ocak 2024)

Yorum yapın