2023 Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması başladı

Temmuz 3, 2023

2023 Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması başladı

Polisiye edebiyatımızı zenginleştirmek ve yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla her yıl Dedektif Dergi tarafından düzenlenen “Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü” yarışmasının 2023 başvuruları başladı.

Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle:

Zehirli Kalem Polisiye Öykü Ödülü‘nün amacı, polisiye öykülerin yazılmasını teşvik etmek ve edebiyatımıza değerli eserler kazandırmaktır. Yarışmaya katılan eserlerin polisiye türünde olması gerekmekte olup, gizem ve suç unsurlarını içermeli ve akılcı bir sonuca ulaşmalıdır. Aynı zamanda, noire ve gerilim tarzında yazılmış öyküler de ödüle başvurabilir.

Yarışmaya katılım koşulları oldukça açıktır. Öyküler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış, başka bir yarışmaya katılmamış ve ödül almamış olmalıdır. Ayrıca, öykülerin uzunluğu 3.500 kelimeyi aşmamalı ve özenli bir Türkçe ile yazılmalıdır. Başvurular, elektronik posta yoluyla [email protected] adresine gönderilmelidir. Daha fazla bilgi için, başvuru şartnamesini incelemek üzere https://zehirlikalem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yarışmaya Türkiye içinde ya da dışında yaşayan ve 18 yaşını doldurmuş herkes Türkçe yazmak koşuluyla katılabilir. Başvuruların son tarihi 15 Ağustos 2023’tür. Öyküler ön seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra, finale kalanlar 1 Eylül 2023’te seçici kurul üyelerine sunulacaktır. Sonuçlar Ekim ayında Dedektif Dergi ve sosyal medya platformlarında açıklanacaktır.

Bu yılın Zehirli Kalem Ödülü, 2.500 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, seçici kurulun uygun gördüğü öykülere mansiyon ödülleri verilecektir. Birinci seçilen öykü Zehirli Kalem ödülünü kazanacak. Seçici kurulun takdirine bağlı olarak ödül birden fazla eser arasında paylaştırılabilir. Dereceye giren ve mansiyon ödülü kazanan öyküler, bir kitapta toplanarak yayımlanacaktır.

edebiyathaber.net (3 Temmuz 2023)

Yorum yapın