2022’nin ilk yarısında en çok dinlenen kitaplar

Eylül 6, 2022

2022’nin ilk yarısında en çok dinlenen kitaplar

Storytel’de 2022 yılının ilk 6 ayında en çok dinlenilen kitaplar belli oldu.

Storytel’in açıkladığı verilere göre Matt Haig’in kaleminden Sezin Akbaşoğulları’nın seslendirmesiyle Gece Yarısı Kütüphanesi, Tilbe Saran’ın seslendirmesiyle J. K. Rowling’in Harry Potter serisi, Yuval Noah Harari’nin Sapiens’i, ve Jostein Gaarder’in en sevilen kitabı Sofie’nin Dünyası, Damla Sönmez’in seslendirmesiyle Madeline Miller’ın Ben, Kirke’si, Gürsu Gür’ün seslendirmesiyle Ahmet Ümit’in son kitabı Kayıp Tanrılar Ülkesi, Okan Bayülgen’in seslendirmesiyle John Steinbeck’in kültleşmiş eseri Fareler ve İnsanlar,  Barış Özcan’ın seslendirmesiyle Carl Sagan’ın kaleme aldığı Kozmos ve Malcolm Gladwell’in en beğenilen kitabı Outliers, İbrahim Selim’in seslendirmesiyle Mark Manson’ın Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı en çok dinlenen kitaplar arasında yer aldı.

Storytel’de 2022 yılının ilk 6 ayında 7 milyon saat kitap dinlendi. Bu, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, Storytel’de kitap dinleme süresinin yüzde 21 artmış olduğunu gösteriyor. Storytel Ülke Müdürü Berk İmamoğlu, bu artışın platform üzerindeki abone sayılarının artışının yanısıra Storytel’in ulaştığı kitapseverlerin kitap dinleme alışkanlıklarının çeşitliliği ile ilintili olduğunu belirterek sözlerine devam etti; ‘Sesli kitaplar, her yıl istikrarlı bir şekilde yeni dinleyicilerle buluşuyor, kitap alışkanlıklarına yeni bir pencere açıyor. 2021’in ikinci yarısı bizim için özellikle önemliydi. Bu dönemde kitapseverlere sunduğumuz abonelik seçeneklerini artırdık. Özellikle yüzde 50 öğrenci indirimi, bunun yanında yüzde 40 avantajlı yıllık abonelik fırsatı ve ayda sadece sınırlı saatler kitap dinlemek isteyenlerin tercih ettiği ve Storytel Sınırsız’a göre  yüzde 32 indirimli Storytel Light kitapseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Abonelik tekliflerimiz çoğaldıkça ulaştığımız kitapseverlerin sayısı da arttı ve dinleme alışkanlıkları daha da çeşitlilik göstermeye başladı. Çok daha fazla insanın sesli kitap dünyasının zenginliğinden faydalanabilmesi bizim için büyük mutluluk. Kitapseverleri sesli kitaplarla buluşturmanın yanı sıra onlara farklı sesli deneyimler yaşatabilmenin de sevincini yaşıyoruz. 22 Ağustos’ta yayına girecek olan yeni Storytel Original’ımızla da radio tiyatrosu günlerine geri dönüp bu ölümsüz eserin yepyeni bir uyarlamasını deneyimleyeceğiz.’

Bu yıl Storytel, kütüphanesini uluslarası bir Storytel Orjinal ile zenginleştirecek. Anna Lea uyarlaması ile yepyeni bir forma ulaşan George Orwell’in ölümsüz eseri 1984, bir radyo tiyatrosu olarak 22 Ağustos’ta Storytel’de yerini alacak. Altan Gördüm, Selay Taşdöğen ve Ali Ekber Diribaş’ın seslendirdiği bu radyo tiyatrosunda kitapseverler, bambaşka bir sesli deneyim yaşayacaklar.

Önümüzdeki günlerde ise Agatha Christie’nin iki kitabı Storytel’e ekleniyor; Doğu Ekspresi Cinayeti ve 10 Kişiydiler. Doğu Ekspresi Cinayeti’ni Murat Eken seslendirirken 10 Kişiydiler, Tilbe Saran’ın sesinden dinlenebilecek.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2022)

Yorum yapın