“2022 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri”ni kazananlar açıklandı

Kasım 3, 2022

“2022 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri”ni kazananlar açıklandı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile TÜYAP iş birliğinde her yıl edebiyatın farklı bir alanında takdim edilen “Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri”ni kazanan eserler belirlendi. Türkiye edebiyatına çok sayıda eser kazandıran Cevdet Kudret’in anısını yaşatmak amacıyla verilen ödül, bu yıl tiyatro alanında verilecek.

Hasibe Kalkan, Ahmet Sami Özbudak, Merih Tangün, Leman F. Yılmaz, Özen Yula’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu, Özgecan Şimşek’in “Alketas”, Erencan Atmaca’nın “K.ÖZ.”, Cana Bostan’ın “Uygun Bir Kayboluş İçin Ekmek Kırıntıları”, Berat Beyoğlu’nun “Yaşamak İstediğim Dünyadan Artakalan” oyunları ödüle değer görüldü. Hidayet Sayın ise Türkiye tiyatrosuna katkıları nedeniyle bu yıl ilki verilen “Onur Ödülü”nün sahibi olacak.

Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü

1993’ten beri her yıl Cevdet Kudret’in eser verdiği şiir, roman, öykü, tiyatro, deneme-eleştiri-inceleme dallarından birinde Türk edebiyatına önemli eserler kazandırmış olan birine verilen edebiyat ödülüdür.

Ödül, her sene beş daldan birinde dönüşümlü olarak verilmektedir. 1993 yılında ‘Şiir’, ertesi yıl ‘Roman’, üçüncü yıl ‘Öykü’, dördüncü yıl ‘Deneme-İnceleme-Araştırma’, beşinci yıl ‘Tiyatro’ dalında verilmiş; sonraki yıllarda döngü aynı sıraya göre sürdürülmüştür. 

Cevdet Kudret’in anısını yaşatmak amacıyla Cevdet Kudret Ailesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve TÜYAP işbirliği ile verilmektedir. Ödül töreni Ekim/Kasım ayı içinde düzenlenn İstanbul Kitap Fuarı sırasında gerçekleşir.

Kaynak: Cumhuriyet (3 Kasım 2022)

Yorum yapın