2017 NDS Liseliler Edebiyat Ödülü açıklandı

Ekim 16, 2017

2017 NDS Liseliler Edebiyat Ödülü açıklandı

Dördüncü NDS Liseliler Edebiyat Ödülü’nü “Muhtelif Evhamlar Kitabı” adlı öykü kitabıyla Ömür İklim Demir kazandı.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, bu ödül ile edebiyata ve yazarlara olan bağlılığını vurgulamayı, gençlere okuma ve kitap tutkusunu etkin bir şekilde aşılamayı amaçlıyor. Ödül alacak eseri belirlemek amacıyla her yıl Eylül ayında lisenin öğrencilerinden oluşan bir jüri kuruluyor. Sene boyunca jüri aday kitapları okuyup değerlendiriyor ve ödül alacak olan kitabı seçiyor.

Jüri seçimini şöyle açıklıyor: “Muhtelif Evhamlar Kitabı, evhamlarına dostane bir şekilde ortak olacağınız insanlarla sizi tanıştıran bir kitap. İçindeki kısa ama derin 10 öyküyle ve bu öyküler arasındaki bağlantıların ustalığıyla kitabı adeta yaşıyorsunuz, onunla arkadaş oluyorsunuz ve kitap da sizin evhamlarınıza ortak oluyor sayfalar ilerledikçe. Siz, evinde yalnız oturan Melda Hanım’ın salonuna görünmez bir konuk oluveriyor, Rasim Abi’yle soğuk bir kış gecesi aynı battaniyeyi paylaşıyorsunuz belki de. Biz, NDS Liseliler Edebiyat Jürisi olarak ‘geceleri kara tren’ olan Muhtelif Evhamlar Kitabı’nı çok sevip benimsedik.”

Ödül Töreni, 18 Ekim Saat 11.30’da Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinin Gösteri Salonu’nda gerçekleşecek.

Ömür İklim Demir kimdir?

Ömür İklim Demir, 1980’de Adana’da doğdu. Tarsus’ta büyüdü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yedi yıl ceza avukatı, üç yıl da reklam yazarı olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında çeşitli fanzinlerde ve teknoloji dergilerinde yazarlık yaptı. İlk öyküsü 2010′da Varlık’ta, ilk kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı 2015’te YKY’de yayımlandı. Bu kitabıyla, 2016 yılında hem Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, hem de Ankara Üniversitesi Öykü Ödülü’ne layık görüldü. 2015’te yazdığı bir öyküsüyle de Giovanni Scognamillo adına verilen GİO Ödülleri’nde “Yılın En İyi Öyküsü” ödülünü aldı. Şimdilik var olmakla meşgul.

edebiyathaber.net (16 Ekim 2017)

Yorum yapın