2012’nin en iyi çocuk ve gençlik kitapları Günışığı Kitaplığı’ndan

Ekim 24, 2013

2012’nin en iyi çocuk ve gençlik kitapları Günışığı Kitaplığı’ndan

kidsbookÇocuk kitapları alanında ülkemizin en önemli ödülü olan ÇGYD’nin Yılın Çocuk Kitabı Seçimi 2012 sonuçları açıklandı. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan iki kitap, En İyi Öykü Kitabı ve En İyi Gençlik Romanı seçildi.

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) geleneksel Yılın Çocuk Kitabı seçiminin 2012 sonuçları açıklandı. 16 yayınevinin 71 kitapla katıldığı ve 2012 yılında yayımlanan kitaplar arasında yapılan seçimde dört dalda 3 kitaba ödül verildi, 3 kitap jüri özel ödülüne değer bulundu. 

Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan, Hacer Kılcıoğlu’nun yazdığı, Reha Barış’ın resimlediği Aydede Her Yerde, Yılın En İyi Öykü Kitabı ödülünü alırken; Leyla Ruhan Okyay’ın yazdığı Leylek Havada, Yılın En İyi Gençlik Romanı seçildi. Leylek Havada, Günışığı Kitaplığı’na 2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’nü kazandıran Köprü Kitaplar koleksiyonun 14. kitabı.

Feridun Oral’ın yazıp resimlediği Kırmızı Kanatlı Baykuş (Yapı Kredi Yayınları) Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı seçilirken, Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı dalında jüri tarafından seçime değer eser bulunamadı. 2004’ten beri her yıl gerçekleştirilen seçimin 2012 ödülleri, 32. İstanbul Kitap Fuarı’nda (2-10 Kasım) düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek.

Her yıl seçici kurullarını, ülkemizin çocuk ve gençlik kitapları alanında söz sahibi akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerinin oluşturduğu gelenekselleşen Yılın Çocuk Kitabı seçimi, bu alanda ürün veren yayınevlerinin uzmanlaşmasını ve her yıl daha nitelikli kitaplar yayımlanmasını amaçlıyor.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2013)

Yorum yapın