2000’li yıllarda şiirin son durumu Tesak’ta tartışılacak

Şubat 6, 2024

2000’li yıllarda şiirin son durumu Tesak’ta tartışılacak

2000’li yıllarda şiirin son durumu 16 Şubat’ta Tesak’ta Cenk Gündoğdu moderatörlüğünde Mehmet Öztek ve Murat Üstübal’la tartışılmaya açılacak. Etkinlik 18.30’da gerçekleşecek.

2000’ler Şiiri Konuşmaları

2000’lerde sanatta ve hayatta olanlar uzun süredir tartışma konusu. İkiz kulelerin vurulmasından Ortadoğu’da durmadan akan kana, Türkiye’deki muhafazakâr/ milliyetçi iktidardan mülteci krizine ve totoliter yönetime kadar her şey 2000’lerde oldu. Şiirde de 2000’lerde sular hareketliliğini hiç kaybetmedi:  Tartışmalar, soruşturmalar, itirazlar, bildiriler, dergiler, internet ortamı, eski yeni, lirik antilirik deneysel görsel klasik aklasik, modernist postmodernist… 

Tüm bu bize bir şey söyleyen hareketliliği, kırılmayı, kopmayı… kuşağın içinden gelen ve dergi yıllık çalışmalarındaki nesnel tutumu ile bilinen Cenk Gündoğdu kayda alarak 2000’ler Şiiri Antolojisi’ni hazırlamıştı. Tartışma yaratan bu çalışmanın aktörleri şimdi sahaya çıkıyor ve şiir anlayışlarını, dünyaya bakışlarını, şiirlerinin kaynaklarını konuşuyor. 

Her ay Cenk Gündoğdu moderatörlüğünde, 2000’ler Şiiri Konuşmaları adı altında farklı anlayışlardan gelen ve temsiliyete sahip dönemin yetenekli şairleri ile gerçekleştirilecek söyleşilerin ilkinde poetik ortam ile dönemin özelliği Osman Çakmakçı, Hayriye Ünal ve Erhan Altan ile tartışıldı.  

Şubat ayı konukları ise Burak Acar ve Liman Mehmetcihat. Etkinlik 16 Şubat Perşembe 18.30’da TESAK’ta gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan TESAK etkinliğinin mart ayı konukları ise Mehmet Öztek ve Murat Üstübal. 

edebiyathaber.net (6 Şubat 2024)

Yorum yapın