20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü!

Şubat 19, 2014

20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü!

SEYİRCİ FOTOĞRAFISon 13 yıldır ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) 90’dan fazla ülkede kurulmuş merkezleri aracılığıyla 20 Mart gününü ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ olarak kutluyor.

Son iki yıldır ‘Bugün bir çocuğu tiyatroya götürün’ sloganını kullanmaya başlayan Uluslararası ASSITEJ Merkezi, çocuk ve gençlere sunulan tiyatronunnitelikli olması adına dünyanın değişik ülkelerindeki tiyatrocuları, yazarları, yönetmenleri, müzisyenleri, eğitimcileri, akademisyenleri kurdukları ağ ile birbirlerine bağlamaya, bu alanda yayınlar yaparak ve düzenlenen festival ve atölyelerle deneyimlerin paylaşılmasını sağlamaya çalışıyor.

ASSITEJ Türkiye Merkezi de her yıl değişik etkinliklerle 20 Mart kutlamasını gerçekleştiriyor. Bu yıl Ankara’da ‘Hikaye Anlatıcılığı’ üzerine bir atölye çalışması yapacak olan ASSITEJ Türkiye Merkezi oyuncu ve yönetmenlerle bir araya geliyor. Tiyatro TEMPO’nun Maltepe’deki salonunda bir araya gelecek olan grup iki gün boyunca yönetmen, oyuncu ve yazarlık alanlarında deneyim sahibi Ayşe Selen, Firuze Engin ve İlker Yasin Keskin’le bir araya gelecekler.

Değişik çocuk ve gençlik tiyatro grupları kendi programları içinde oyunlar sergilerken oyun öncesinde uluslararası ve ulusal bildirileri okurken 19 Mart akşamı saat 19.00’da ASSITEJ Türkiye Merkezi Tiyatro Tempo’nun ‘Mutluluk Oyunu – Pollyanna’ ile kutlamaları başlatacak ve oyun  öncesinde bildirileri oyuncular okuyacaklar. 8 yaştan büyük genç izleyici ve aileler için olan Mutluluk Oyunu’na atölye katılımcılarının yanı sıra tiyatroya gitmemiş olan çocuklardan oluşan bir grup da izleyici olarak katılacak.

Siz de bir çocuğu tiyatroya götürmeyi unutmayın. 

edebiyathaber.net (19 Mart 2014)

Yorum yapın