19. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Nisan 29, 2015

19. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Toplu+Resim_Yapi+Kredi+Afife+Tiyatro+Odul+Toreni+2015Bu yıl 19. kez düzenlenen, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 27 Nisan 2015 Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine kavuştu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, 14 dalda ödül alacak adayların açıklanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyiş, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği ödül gecesiyle sona erdi. Tüm tiyatro camiasının merakla beklediği gecede Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Zeliha Berksoy’a, Yapı Kredi Özel Ödülü Şahika Tekand’a, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü ise Firuze Engin’e verildi.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, ödül töreninin açılış konuşmasında, Yapı Kredi Ailesi için ayrı bir anlamı olan Afife Tiyatro Ödülleri’nin Türk tiyatrosunda da bir geleneğe dönüştüğünü belirtti.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa ise “Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro ödülleri Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde 19 yılı geride bırakıyoruz. Bu ödüllerin tiyatromuzun köklü bir geleneği haline gelmiş olması, bize gurur veriyor. Çok sayıda tiyatrocu dişini tırnağına takıp, yoktan var ettikleri sahnelerde çok değerli işler üretiyor. Tiyatromuz belli ki bu gayretlerin üzerinde yükselecek. Biz bu gayretleri çok önemsiyoruz ve yanında durmak istiyoruz. Sorumluluğumuzun her yıl biraz daha arttığının farkında olarak, uygulamalarımızın şeffaf, metodik ve tutarlı olmasına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2015)

Yorum yapın