14. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 6-10 Haziran tarihleri arasında

Mayıs 13, 2022

14. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 6-10 Haziran tarihleri arasında

14.İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, insanın; insana, topluma, doğaya, bitkiye, hayvana veya memlekete duyduğu aşkı, kısacası aşkın her türlü halini betimleyen edebiyatın bu yönünden yola çıkarak  “Aşktan Edebiyat” temasıyla,  6-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

İtalya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan İTEF 2022 açılış törenine Venedik Sarayı ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında 37 etkinlik ile 13 farklı ülkeden yazar, çizer, yayıncılık profesyoneli İstanbul’da edebiyatseverler ile buluşacak. 14. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Beyoğlu Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.

Festival ana mekanı Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi olup, Kalyon Kültür Merkezi ve İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan yazar söyleşileri ve atölyeler de edebiyatseverleri bekliyor. İTEF 2022 yazarları Fatih İlçe Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okullarda genç okurlarla bir araya gelecek.   

İTEF sahnesinde Norveçli yazarlar Dag Solstad ve Per Petterson, Güney Koreli yazar Sun Mi Hwang, Kanadalı yazar Aminder Dhaliwal, Amerikalı yazar Rory Power ve Avusturyalı yazar Marko Diniç ağırlanacak. İtalyan yazarlar Giulio Cavalli ve Luigi Balleriniİtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla festivalimizde yer alacak.   

Avrupa Birliği’nin destekleriyle Arnavutluk, Kosova, K. Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’nin proje ortağı olduğu Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ programıyla yazar, şair ve yayıncılık profesyonelleri festivale katılacaklar.   

Uluslararası yazarların yanı sıra Türk edebiyatının yeni seslerinden Fatma Nur KaptanoğluFirdevs EvKalben ve Selim Bektaş İTEF’te okurlarıyla bir araya gelecek. 

İTEF – 2022 Fellowship Programı – Profesyonel Buluşmalar ile çeşitli uluslararası çeviri fonları, ajans ve yayınevlerinden yayıncılık profesyonelleri 6 – 7 Haziran tarihlerinde İstanbul’da buluşuyor. Fellowship programı kapsamında İstanbul’u ziyaret eden konuklar Türk yayıncılar ile bir araya gelerek kendi ülkelerindeki yayıncılık dinamiklerini anlatacaklar.    

İTEF 2022 yazarlarına sahnede Ayça Çakmak, Ayfer Tunç, Bade Baran, Banu Gürsaler Syvertsen, Berkan M. Şimşek, Emir Çubukçu, Mehmet Erkurt, Mehmet Berk Yaltırık, Nermin Mollaoğlu, Seçil Epik, Serda Kranda Kapucuoğlu ve Sibel Oral eşlik edecek. Değerli çevirmenler Alfons PupliBanu Gürsaler SyvertsenGöksel Türközü ve Mine Ünsal’ın katkılarıyla tüm İTEF etkinliklerinde simültane ve ardıl çeviri sağlanacak. 

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2022)

Yorum yapın