11 yaşındaki Erim’in lezzet dolu mutfağı

Ağustos 10, 2021

11 yaşındaki Erim’in lezzet dolu mutfağı

Erim Belgü’nün “Erim’in Mutfağı” adlı kitabı Doğan Solibri etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

11 yaşındaki Erim Belgü, yemek yapmanın bireye, özellikle de çocuğa katabileceği disiplin, dikkat ve yaratıcılığın güzel bir örneği. 6 yıldır azim ve başarıyla kendine özgü tatlı-tuzlu tarifler oluşturan Erim, merakla araştırılıp keyifle hazırladığı 62 tarif, püf noktaları ve küçük hikâyeleri “Erim’in Mutfağı” isimli kitabında bir araya getirdi.

Mutfağında üretmeyi, araştırmayı ve öğrendiklerinden yaratmayı seven, tüm birikimlerini mutfak tezgâhında ortaya çıkaran ve bunları ailesiyle, arkadaşlarıyla paylaşmayı seven bir çocuk olan Erim Belgü, sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgiyle okuyacağı bir kitap yazdı.

Mutfak En Güzel Eğitim Alanı

Biliyoruz ki mutfağa giren, yemek yapan çocuklar hem gıda ile daha iyi bir ilişki kuruyor hem de sağlıklı beslenmeye daha yatkın oluyor. Üstelik matematik, fen gibi konularla da doğrudan ilişkili yemek yapma eylemi. Birlikte yemek yapmanın keyfi ise bambaşka. 

Erim Belgü için ailesi 5 yaşından beri mutfaklarında özel bir alan yaratarak her zaman destek olmuş. Çocukların mutfağa, yemek yapmaya olan eğiliminin çok yeni sayıldığı ülkemizde, Erim’in bu ilgisi ve ailesinin ona mutfakta yer açması yeni nesillerin üreticiliğe yönlendirilebilmesinin ne kadar önemli olduğunun en güzel örneklerinden.

Annesi Aydan Belgü kitap sürecini şu şekilde anlatıyor: “Mutfak, Erim’in özgür alanı, yaptığı tarifler onun kendini ifade ettiği bir araç. Bizim için Erim’in mutfağa girmesi unla, suyla hamur yapması değil aslında çok daha geniş bir çerçeveden bakıyoruz bu duruma. Üretmek bunun en büyük hazzı ama o aşamaya gelene kadar hazırlık, alışveriş, planlama, sabırla beklemek ve ortaya çıkan tarifin keyifle hep birlikte yenilmesi. Ben Erim’in mutfakta geçirdiği sürecin ikimize de iyi geldiğini gözlemledim. Bir süre sonra küçük notlar ve fotoğraflarla arşivlemeye başladım ve bu anıları bir kitapta toplamaya kadar verdim. O gün “Erim’in Mutfağı”nın muhteşem yolculuğu başlamış oldu. “

Tüm çocukları ebeveyn denetimi altında mutfağa, tarifleri denemeye, evin kalbi olan mutfakta yepyeni tatların keşfine davet ediyor bu kitap!

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2021)

Yorum yapın