11. Türkan Saylan Sanat Ödülü açıklandı

Mayıs 19, 2021

11. Türkan Saylan Sanat Ödülü açıklandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2010 yılından bu yana düzenlediği Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri’nin sanat alanındaki ödülü NotaBene Yayınları tarafından yayımlanan ‘Suyun Şarkısı’ kitabıyla Esmahan Devran İnci’ye ve Klaros Yayınları tarafından yayımlanan ‘Retro Öyküler’ kitabıyla Melike Şenyüksel’e verildi.

Sosyal medya hesabından ödüle ilişkin bir açıklama yapan İnci, “Türkan Saylan 11. Sanat Ödülü Suyun Şarkısı’nın olmuş. İzinden gittiğimiz Atatürk kızı Türkan Saylan’la beraber anılmaktan onur duydum. Emeği geçen, okuyan herkese teşekkür ediyorum. Ödülü paylaştığım Retro Öyküler Kitabı yazarı Melike Şenyüksel’i de tebrik ediyorum” dedi.

Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri 12. Anma Töreni

Bu akşam saat 18.00 – 20.00 saatleri arasında düzenlenecek olan 11. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödüller / 12. Anma Töreni, Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Konuşmanın ardından Ödül Töreni’ne geçilecek.

11. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödüller / 12. Anma Töreni programı şöyle:

  • Açılış konuşması – Prof. Dr. Ayşe Yüksel
  • Ödül Töreni
  • Anılarla Türkan Saylan (Dr. Onur Karayal, Nihal Ovacık)
  • Gençliği Türkan Saylan’a Mektubu (Dinleti: Ayşe Ece Güneşşen, Mert Solmaz, Sunan: Eylül Han Tezel)

Anma ve Ödül Töreni, YouTube’da Çağdaş Yaşam Tv’de ve Zoom’da canlı olarak yayınlanacak. Zoom linkine buradan ulaşılabilir. 

Kaynak: GazeteDuvaR (19 Mayıs 2021)

Yorum yapın