Yalnızlar Mektebi’nde bu ay Gezi ve Poe var

Haziran 27, 2013

Yalnızlar Mektebi’nde bu ay Gezi ve Poe var

Yalnızlar Mektebi dergisinin 3. sayısı Temmuz itibariyle raflardaki yerini alıyor. Kapak konusu Edgar Allan Poe. Gezi sürecine de duyarsız kalmayan dergi, Umay Umay, Murat Uyurkulak ve Murat Gülsoy’u konuk ediyor.

Dergi yazarlarından Devran Bostancıoğlu, Miraç Ağca, Avni Çakar, Caner Almaz, Ali Lidar ve Melis Deniz öyküleriyle; Nurullah Eren, Abilmuhsin Önsönmez, Lokman Kurucu, Kaan Koç ve Ahmet Mücahit Bülbül ise şiirleriyle can veriyorlar üçüncü sayının sayfalarına. Çizerler Günberk Gülderen, Ahmet Özcan, Kaan Bağcı ve Eda Tanses imzası taşıyan çizimler de sayfaları renklendirmeye devam ediyor.

Dilan Akın, “Özgür Düşüm” köşesinde hayatı maddeliyor; Tankut Yıldız, “Ebediyen Edebiyat”ta yazın dünyasından haberlere ve yeni çıkan kitaplara değiniyor. Gizem Nur Tozlu kapak konusu olan Edgar Allan Poe’yu, Merve Akıncı ise Ferit Edgü’yü irdelerken, Gamze Saban “Bir Yazarın Anatomisi”nde Anna Ahmatova’yı anlatıyor okurlara.

Sinema sayfasının bu sayıdaki konuğu ünlü sinema eleştirmeni Alper Turgut olurken, Mektep ekibi “Tam Uyumlu Alt Yazı”da sinemaya, “Abi Adamlar Yapıyor”da kültür-sanat etkinliklerine değinmeye devam ediyor. Bu sayıda gazeli günümüz Türkçesine çevrilen isim ise Usulî oluyor. Yalnızlar Mektebi, “Okur Da Yazar” adlı köşede okurlarını ağırlamaya devam etmekte.

Söyleşide Mektep ekibinin sorularını yanıtlayan Umay Umay ayrıca Yalnızlar Mektebi’ne özel bir şiiriyle de yer alıyor üçüncü sayıda. Murat Uyurkulak “Soru-Cevap” köşesinde sözünü sakınmıyor, Murat Gülsoy ise “Kızıl Ölümün Maskesi” başlıklı yazısıyla hem Poe’yu hem de Gezi’yi anlatıyor.

Soru ve istekleriniz için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2013)

Yorum yapın