Türkiye’nin e-kitap okuyucusu Calibro

Ekim 22, 2014

Türkiye’nin e-kitap okuyucusu Calibro

Calibro touch-lux-beyaz-01 (1)Tamamen yerli yatırımla hayata geçen, Türkçe kitaplara da rahat ulaşma ve okuma fırsatı sunan Calibro, www.babil.com üzerinden satışa çıktı.

Binlerce kitaplık kütüphaneyi hayallerin ötesinde bir hafiflikte, her yerde yanınızda taşımanızı sağlayan Calibro; kâğıt doğallığındaki ekranı, pratik menüsü, not alabilme özelliği, 30 güne kadar çıkan batarya ömrü ve Sesli Sözlük’ün İngilizce-Türkçe sözlük desteği ile dikkat çekiyor.

Calibro 14 Ekim’de SALT Galata’da düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarına tanıtıldı.

Türkçe kitap okuma fırsatı sunan, 3 bin kitap kapasitesi ve 6 inç ekran büyüklüğüne sahip Calibro, ekran ışığıyla gözleri yormuyor. Tablette kitap okumada 20 dakikada göz yorulurken Calibro, basılı kitap kadar, yani 2 saat civarında gözleriniz yorulmadan okumanızı sağlıyor.

Calibro’ya kablosuz internet bağlantısıyla en fazla 30 saniyede bir kitap indirilebiliyor. Sesli Sözlük desteğiyle kitap okurken kelimelerin üzerine dokunarak sözlüğe bakmak mümkün oluyor. Calibro’da kitaplar üzerinde dipnotlar tutulabiliyor. Cihazın şarjı yaklaşık 10 bin sayfa / 1 ay dayanıyor. Seçilen metinlerin üzerine dokunarak sosyal medyada paylaşma imkânı bulunuyor. Calibro’nun Basic ve Touch Lux olmak üzere iki modeli bulunuyor. Calibro Touch Lux’te dokunmatik ekran özelliği var. Calibro Touch’un karanlık ortamlarda ön ışığı da ayarlanabiliyor. Calibrolar 149 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

edebiyathaber.net (22 Ekim 2014)

Yorum yapın