Tiyatro Si’den “Ölüm Diyalogları”

Aralık 26, 2013

Tiyatro Si’den “Ölüm Diyalogları”

kapak1Tiyatro Si’s ekibi; Sibel Yıldırım Özer’in yazdığı ve Ali Gökmen Altuğ’un yönetmenliğini yaptığı “Ölüm Diyalogları” adlı oyunlarıyla ‘Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde!

Ölüm Diyalogları, bir kadın ve bir genç kadının bir ihanet üzerinden kendileriyle, birbirleriyle, yaşamla ve ölümle başlattıkları sorgulamayı ve bu varoluşçu sorgulama sırasında kim olduklarını ve bundan sonra kim olacaklarını üç aşağı beş yukarı hesaplamaya çalıştıkları bir kara komedi. İki kadın sadece bir adamla hesaplaşmıyor, yaşamın getirdiklerine bireyin kendi etkisinin ne kadar olduğunu ve kontrolün kimde olduğunu da sorguluyor.

“Bir Kadın ve bir Adam. Bir Kadın ve bir Genç Kadın. Yaşam ve Ölüm. Bir Adam ve Bir Genç Kadın. Bir Kadın ve Ölüm. Ölüm ve Bir Adam. Hayat ne kadar kısa. Üstelik anlık. Ve komik. Aşk ve Tutku üzerine bir kara komedi. Üstelik Ölüm her an Aşkın içinde; Aşk Tutkunun. Bir Kadın- Bir Adam- Bir Genç Kadın da bu oyuna dâhil. Bir hayat bu kadar planlı olabilir mi? Bir o kadar plansız? Biz bu iç içelikte kör olduysak? Her şeye bir o kadar yakınsak? Haberimiz yoksa? Bir adım ötesi yaşam, bir adım ötesi ölüm ise?. Ve her şey bir yanlış üzerine kurulu…Ölene kadar doğruyu aradığımıza göre!”

Sibel Yıldırım Özer, Sibel Taşçıoğlu, Ufuk Aşar gibi oyuncuların sahnelediği oyunun yönetmeni ise Kafes, Tom Dick ve Harry, Patron Kim? gibi oyunları da yöneten Ali Gökmen Altuğ. Oyunun yazarı da yine Sibel Yıldırım Özer.

7 Ocak 2014 – 27 Ocak 2014, 20:30 tarihlerinde sahnelenecek olan oyun Maya Cüneyt Türel Sahnesi‘nde ve biletler Biletix’de.

edebiyathaber.net (26 Aralık 2013)

Yorum yapın