Metin Üstündağ’dan 7 yıl sonra bir kitap

Kasım 4, 2016

Metin Üstündağ’dan 7 yıl sonra bir kitap

bir_delinin_mal_beyani_Metin Üstündağ’ın “Bir Delinin Mal Beyanı” adlı şiir kitabı, Çınar Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ülkemizde bir şiirin hayaleti dolaşıyor uzunca bir süredir. Bir Delinin Mal Beyanı adlı bu şiiri, internette Can Yücel’e yakıştıran da var, Özdemir Asaf’a da. Ve hatta “Bu şiir Karacaoğlan’ındır” diyene de rastlandı, “Orhun Yazıtları’ndaki bir tablette varmış bu şiir” diyene de.

Cevap elbette ki e) şıkkı!

Türkiye’de pek çok yeniliği büyük bir cesaretle başlatan, dokunduğu her şeyi sanata, edebiyata çeviren, çok okunan kaliteli dergilerin beyefendisi METİN ÜSTÜNDAĞ’ın (kısaca: MET ÜST) şiiridir Bir Delinin Mal Beyanı.

İşte o “efsane şiir” Bir Delinin Mal Beyanı’nın kitabı çıktı.

İri ve kirli bir yalandan başka bir şey olmayan şu fani dünyayı, bir türlü yaşamayı beceremediğimiz hayat denilen bilinmezi, hep kendimize yonttuğumuz kendimizi, gözleri cennetle cehennemin arası olan sevgilimizi; hiçbirimizin olduğu gibi sevemediği bu ülkeyi bir parça olsun hissetmemize çabalayan kâh kederli, kâh damardan, kah kah kih kohlu şiirler var ‘Bir Delinin Mal Beyanı’nda.

Cevapları içinde neşeli labirent sorularla dolu bir kitap bu.

Mizah ve kültür sanat dünyamızın bir nevi Pele’si, Maradona’sı, Messi’si, Metin Oktay’ı, Rıdvan Dilmen’i, Takoz Recep’i, Metin Kurt’u, Hami’si ve Arda Turan’ı  MET ÜST’ün ‘bütün eserleri’nin Çınar Yayınları tarafından yayımlanacağını da müjdeliyoruz.

edebiyathaber.net (4 Kasım 2016)

Yorum yapın