Kuklalar ve kuklacılar 14-21 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da buluşuyor

Mayıs 13, 2015

Kuklalar ve kuklacılar 14-21 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da buluşuyor

Ankara yepyeni bir festivale daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor: 1. Uluslararası Ankara Kukla Festivali. 14-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivalde hem çocuklara ve hem de yetişkinlere yönelik kukla oyunları olacak.

FestAfis_1500px

‘Kukla yalnızca çocuklar için değildir’ düşüncesini festivalde vurgulamayı amaçlayan KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) düzenlediği bu ilk festivalin Karagöz Ustası Hayali Torun Çelebi anısına gerçekleştirildiğini ve ona adanacağını  belirtti.

Yurt dışından Rusya, Bulgaristan, İspanya, Moldova ve İtalya’dan grupların da yer alacağı festivalde Ankara’dan Tiyatro TEMPO ve İstanbul’dan Tiyatro TEM toplulukları da hem çocuklar için hem de yetişkinler için oyunlar sergileyecek. Açık havada yapılacak gösterilerin yanı sıra Tiyatro Tempo’nun Maltepe’deki salonu ve okullarda da oyunlar sergilenecek ve olabildiğince çok izleyiciyle kukla ve kuklacılar buluşturulacak.

Çocukların hayal dünyasını geliştirmek, yetişkinlere farklı bakış açıları sunmak için Ankara’da bir ilki gerçekleştirecek olan Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 7’den 77’ye tüm kukla severleri buluşturmayı hedefliyor.

edebiyathaber.net (27 Nisan 2015)

Yorum yapın