“Kendi Gazeteni Yap” yarışması kazananları ödüllerini alıyor

Mart 17, 2018

“Kendi Gazeteni Yap” yarışması kazananları ödüllerini alıyor

Bu yıl Dinozor Çocuk işbirliği ile gerçekleşen Hürriyet Çocuk Külübü geleneksel ‘Kendi Gazeteni Yap’ yarışması kazananları Ödüllerini alıyor.

Duyuruları ocak ayında başlayan ve  Türkiye’nin her yerinden yüzlerce özgün gazete tasarımının başvurduğu yarışma sonucunda, çocuklar tarafından hazırlanan 5 gazete ödüle layık bulundu.

Günlerce süren değerlendirme sonucu, Hürriyet Gazetesi yazarları Doğan Hızlan, Ayşe Arman, Ömür Kurt ve Dinozor Çocuk editörü Nihal Ünver’in oluşturduğu jüri  gazeteleri seçerken, tasarım fikri, mizampaj, haber, özgünlük, katılımcının yaşı gibi ölçütleri göz önünde bulundurarak belirledi.

Başvuruda bulunan 50 yarışmacının eserleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde 10 gün süreyle sergilenecek.  Ödül töreni ve sergi açılışı TGC Basın Müzesi’nde 19 Mart 2018 Pazartesi Günü saat 14.00‘te gerçekleşecek. 

Kazanan çocukları ayrıca sergi ve DİNOZOR ÇOCUK’tan ödüllerin yanı sıra bir de İstanbul gezisi bekliyor…

Kazanan yarışmacılara ödülleri 19 Mart Pazartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğinde açılacak sergi öncesi Basın Müzesin’nde gerçekleştirilecek bir törenle verilecek. Törende ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de yarışmacı çocuklara birer teşvik ve teşekkür sertifikası verecek.

Ayrıca Dinozor Çocuk ekibi eşliğinde çocuklara bir de İstanbul turu yaptırılacak.

İşte kazananlar

Hürriyet Çocuk Kulübü jürisinin seçtiği en iyi 3 gazetenin sahibi ödül olarak tablet bilgisayar ve kitap seti kazandı. Ödüllerin hepsi Dinozor Çocuk’tan.

Birincilik ödülü

Zeynep Ceren Cengiz’in hazırladığı ‘Teleskop Gazetesi’ farklı tasarımı, gelecekçi bakış açısı ve haber tasarım uyumuyla birincilik ödülüne layık bulundu.

Ödül: iPad Air 2 – 16 GB ve kitap seti.

İkincilik ödülü

İnci Saracık’ın hazırladığı ‘Evrensel Sanat Gazetesi-Müzikal” mizanpaj, tasarım ve orijinal fikir uygulamasıyla ikincilik ödülüne layık bulundu.

Ödül: Samsung Galaxy TAB E ve kitap seti.

Üçüncülük ödülü

Muhammed Ferit Avcı’nın hazırladığı “Işık Hızında Teknoloji” gazetesi, sosyal medya ve teknolojiye bakış açısı, teknolojiyi yansıtma biçimi ve özgün tasarımıyla üçüncülük ödülüne layık bulundu.

Ödül: Samsung Galaxy T113 ve kitap seti.

Dinozor Çocuk özel ödülü
Lal Aktaş’ın hazırladığı ‘Kuçu Kuçu Gazetesi’ özgün tasarımı, hayvan sevgisini aşılaması ve köpeklerle ilgili özellikleri sıcak bir şekilde okuyucuya aktarmasındaki başarısı sebebiyle Dinozor Çocuk özel ödülüne layık bulundu.

Ödül: Bir adet Rockrider 300 Çocuk Dağ Bisikleti-24 ve kitap seti.

Mansiyon ödül

Naz Peri İrem Kurt’un hazırladığı ‘Minik Okur Gazetesi’ farklı farklı haberleri bir gazete mantığıyla sunarak özgün bir tasarım hazırladığı için mansiyon ödülüne layık bulunmuştur.

Ödül: Kitap seti.

edebiyathaber.net (17 Mart 2017)

Yorum yapın