Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 8 yaşında

Temmuz 5, 2017

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 8 yaşında

Dokuz yılı aşkın süredir yayın hayatına devam eden Kayıp Rıhtım edebiyat portalının Aylık Öykü Seçkisi 8. yaşına bastı. Seçki her ay bir tema belirliyor ve o temada öykü seçkileri derliyor.

Yıl dönümlerinde düzenlediği özel sayılarla da dikkat çeken Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi, 8. yıl dönümünde, Oğuz Atay’ın önemli öykülerinden Korkuyu Beklerken’de bahsi geçen gizli bir örgütü konuk etti sayfalarında: Ubor Metenga’yı.

Ubor Metenga teması her yanıyla Öykü Seçkisi için yaratılmıştı. Oğuz Atay, “Korkuyu Beklerken” boyunca karakteriyle birlikte sayısız paranoyanın içinde örgütün gizemini çözmeye çalışırken harika zenginlikte bir malzeme veriyordu: Bilinmezliğin büyüsünü.

15 yazar, işte bu bilinmezlikle dolu örgütü en baştan yorumladı. Kısaca, herkes kendi Ubor Metenga macerasını anlattı. Bu maceralar sırasında Metenga şekilden şekle girdi, fantazyanın bütün imkânları Öykü Seçkisi için harman edildi.

Bu öykülere Halil Ural’ın kapak görseli eşlik etti.

Öykü Seçkisi’nde gelecek ayın teması “Yarasa”. Öykülerinizi 15 Temmuz 2017’ye kadar [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

İletişim

http://oykuseckisi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/oykuseckisi/

Twitter: https://twitter.com/oykuseckisi

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2017)

Yorum yapın