Gürcü Patriği’nden kitap okuma çağrısı

Haziran 5, 2013

Gürcü Patriği’nden kitap okuma çağrısı

Gürcü Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, cumartesi günlerini kitap okuma günü ilan etti.

“Bizimle bizden öncekilerin bilgi seviyesi arasındaki fark nedir” diyen 2. İlia şunları söyledi: “Onlar derin düşünebiliyordu, fakat biz çok sığ kalıyoruz. İnsanlar sadece televizyon ve basın ile yetinmemeli. Bir şeyler biliyoruz, fakat bu yüzeysel. Kitaplar en iyi dostumuz olmalı, kesinlikle kitap okunmalı. En başta kutsal kitabımız ve sonra diğer kitaplar…”

Kendi gençlik zamanından örnekler veren 2. İlia bazı öğrenci arkadaşlarının sadece derslerden öğrendikleriyle yetindiğini, fakat bazılarının ise tarih, edebiyat ve felsefe araştırmaları için kütüphanelerde gün geçirdiğini söyledi. Bu arkadaşları sayesinde felsefe ve edebiyata merak sardığını belirten 2. İlia, yasaklı olan kitapları büyük bir gizlilik içerisinde bitirdiğini anlattı.

Cumartesi günlerini kitap okuma günü ilan ettiğini ve bunu şart koştuğunu ilan eden 2. İlia, “Kütüphaneler tıklım tıklım olmalı. Kilisemiz de ülkedeki en büyük kütüphanelerden birine sahip. Başka yerde bulamayacağınız kitaplar var. Kütüphaneler 10.00-19.00 arasında açık olacak ve mutlaka herkes kitap okuyacak” dedi.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı (5 Haziran 2013)

Yorum yapın